Beta Enerji Filarmoni Orkestrası, Sabit Dağsuyu Vakfı iş birliğiyle Ankara'da konser verdi
Beta Enerji Filarmoni Orkestrası, Sabit Dağsuyu Bilim Sanat Eğitim Vakfı iş birliğiyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası salonunda düzenlediği konserde Ankaralı sanatseverlerle buluştu. Konser büyük ilgi gördü ve gelirlerinin burs olarak öğrencilere aktarılacağı bildirildi.
Program ve icracılar
Konserde çalınan parçalar dinleyiciler tarafından ilgiyle dinlendi. Programda Ayşe Şenoğul, Mert Süngü ve Murat Cem Orhan gibi müzisyenler yer aldı; Özge Özder ise müziği seyirciye aktaracak anlatıcı rolünü üstlendi.
Gelir ve burs uygulaması
Konser öncesi konuşan Sabit Dağsuyu Bilim Sanat Eğitim Vakfı Genel Koordinatörü İlker Deniz Başuğur, "Birincisi bu konserin tüm gelirleri bizim bursiyerlerimize aktarılacak, onların kariyerlerine, eğitim yolculuklarına hizmet edecek. İkincisi çok güzel bir program ama ilk defa bu kadar seyirciyle interaktif karşılıklı etkileşimli bir konser yaptık. Üçüncüsü bu konser bence bu yıl boyunca konuşulacak. Konserde Ayşe Şenoğul, Mert Süngü ve Murat Cem Orhan gibi çok değerli üç müzisyen var. Ayrıca Özge Özder de bütün bu müziği seyirciye aktaracak, anlatıcı rolünde olacak" dedi.
Konserden elde edilen gelirin bursiyer öğrencilere verileceğini söyleyen Başuğur, şöyle devam etti: "Bu gelirlerin hepsini biz bursiyerlerimize aktarmak istiyoruz. Çünkü Türkiye’de çok yetenekli gençler var. Bu gençlerin yardıma ihtiyaçları var, desteğe ihtiyaçları var. Ve bu desteği en azından çorbada küçük bir tuz olacak sağlamaya çalışıyoruz. Onlara kariyer yolculuklarında yardımcı olmaya çalışıyoruz. 2026 yılı boyunca müzik ve diğer alanlardaki çalışmalarımız devam edecek. Küçük gruplarla ve Beta Enerji Filarmoni Orkestrası’yla konserlerimiz devam edecek. Türkiye bizi izlemeye devam etsin lütfen. Bu konser çok kısa bir zamanda Ankara halkına duyuruldu. Ankaralı sanatseverlerle buluşmak için çok uzun bir zamanımız yoktu ama bize çok destek verdiler. Bugün burayı dolduracak Ankaralı dinleyicilere, seyircilere ve sanatseverlere ayrı bir pencere açarak teşekkür etmek istiyorum."
CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI’NDA BETA ENERJİ FİLARMONİ ORKESTRASI KONSER VERDİ.