DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.859.985,36 -0,15%

Beşiktaş, Galatasaray'ı Mağlup Ederek Play-Off Serisine Önde Başladı

Beşiktaş, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Galatasaray'ı 91-75 mağlup etti.

Yayın Tarihi: 30.05.2025 23:01
Güncelleme Tarihi: 30.05.2025 23:01

Beşiktaş, Galatasaray'ı Mağlup Ederek Play-Off Serisine Önde Başladı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında, Beşiktaş, Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk ettiği Galatasaray'ı 91-75'lik skorla geçerek seride 1-0 öne geçti. Karşılaşma sonrası Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Arseven, takımın bu sezonki hedeflerinden bahsetti.

Arseven, “Beşiktaş camiası bu sene basketbolda başarılı. İnşallah şampiyon olarak bu sezonu bitirmeyi hedefliyoruz,” dedi. Beşiktaş’ın büyük maçları iyi oynadığını vurgulayan Arseven, seyirci desteğinin önemine değinerek, “Burada oynamak istedik. Çünkü 3 bin kişinin yerine 16 bin kişinin bu güzel mücadeleyi izlemesi bizim için önemliydi. Galip geldiğimiz için mutluyuz ama daha çeyrek finaldeyiz. Galatasaray’la pazar günü maçımız var ve orada da aynı başarıyı sağlayarak seriyi 2-0 ile geçeceğimize inanıyorum,” şeklinde konuştu.

Beşiktaş Fibabanka Başantrenörü Dusan Alimpijevic ise ikinci maç için hazırlanmanın önemine dikkat çekerek, “Bu sadece tek bir maç. Eve dönüp dinlenmeliyiz. Bir dahaki maçta bundan daha hazır olmalıyız çünkü Galatasaray çok yetenekli bir takım,” ifadelerini kullandı.

Derbi mücadelesinde 19 sayı üreten Beşiktaş oyuncusu Berk İbrahim Uğurlu, taraftarların desteklerinin kendileri için önemli olduğunu belirtirken, “Buraya gelen seyircimiz bize destek oldu. Çok iyi bir şekilde desteklediler, onlara teşekkür ediyorum. Seride 1-0 öne geçtik ama bu seri bitmiş değil. Galatasaray kaliteli bir ekibe sahip, onları iyi tanıyoruz. İkinci maça da reaksiyon vermek isteyecekler. Biz de maça başından sonuna kadar en iyi şekilde mücadele edip kazanıp yarı finale çıkmak istiyoruz,” dedi.

Performansından bahseden Berk, “Hocam bana çok güveniyor. Takım arkadaşlarım güveniyor. Beşiktaş camiası güveniyor. Ben de bunu boşa çıkarmamaya çalışıyorum. Özgüvenim yerinde ve sahada olduğum sürece takıma katkı vermek istiyorum. Elimden geleni yapıyorum. İnşallah daha iyisini yaparım,” diyerek sözlerini tamamladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı