Beşiktaş Belediyesi’ne Yönelik Soruşturmada 5 Kişi Gözaltına Alındı
Operasyon ve suçlamalar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturma kapsamında, Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik operasyonda rüşvet almak ve mal varlığı değerlerini aklama suçlamalarıyla 5 şüpheli gözaltına alındı.
Aramalar ve el koyulan materyaller
Şüpheli şahısların ikametlerinde ve makam odalarında gerçekleştirilen aramalarda, kullanımlarında bulunan çok sayıda dijital materyale ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 90 bin USD ile 5 bin EURO dövize el konuldu.
Gözaltına alınanlar
Gözaltına alınan şüphelilerin isimleri şu şekilde belirtilmiştir:
Cevdet ÇALI (Eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı)
Bülent KARAKAŞ (Beşiktaş Belediyesi Personel Hizmetleri Yöneticisi)
Özlem Demir KARAKAŞ (Sarbel Organizasyon Büro İşçisi)
Oylum IŞIK (Eski Beşiktaş Belediyesi CHP Meclis Üyesi)
İlker ULUER (Beşiktaş Belediyesi CHP Meclis Üyesi)
Soruşturmanın durumu
Soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilgili emniyet birimlerince yürütülmeye devam etmektedir.
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NE GERÇEKLEŞTİRİLEN YAPILAN OPERASYONDA, RÜŞVET ALMAK VE MAL VARLIĞI DEĞERLERİNİ AKLAMA SUÇLARINDAN ARALARINDA ESKİ BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI, BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİNİN DE BULUNDUĞU 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI.