
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, bu yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında dördüncüsü kutlanan 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk yemekleri sergilendi.
Kültür ve Turizm Müşavirliği ile Türk Hava Yolları'nın ortak düzenlediği etkinliğe, yabancı misyon şefleri ve gıda, turizm, kültür sektöründen yaklaşık 120 davetli katıldı.
Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan, etkinlikte yaptığı konuşmada, "2022 yılından bu yana 4. kez düzenlenen bu etkinlik, zengin ve geleneksel Türk mutfağını dünyaya tanıtmak ve mutfak kültürümüzü değerli konuklarla paylaşmak için bir fırsattır." dedi.
Turan, yemek kültürünün bir halkın kültürel kimliğinin merkezi bir ifadesi olduğunu vurgulayarak, "Türk halkının binlerce yılda oluşan kültürel kimliğinde mutfak ve sofra kardeşliği önemli bir rol oynamaktadır. Biz Türkler için sofra, yemek zamanından çok daha fazlasını ifade eder." şeklinde konuştu.
Ayrıca, Türk mutfağının sağlıklı, doğal ve geleneksel lezzetleriyle dünya çapında yükselişte olan fast food kültürüne karşı bilinçli bir alternatif sunduğunu ekledi.
Etkinlikte konuklara, mercimek çorbası, imambayıldı, mantı, tepsi böreği, nar ve zeytinyağı soslu taze bostan salatası, yaprak ve kuru patlıcan dolması, kuru fasulye, pilav, baklava ve kazandibi gibi geleneksel lezzetler ikram edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde bu yıl 21-27 Mayıs'ta dördüncüsü kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk yemekleri tanıtıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde bu yıl 21-27 Mayıs'ta dördüncüsü kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Almanya'nın başkenti Berlin'de Türk yemekleri tanıtıldı.