Belediye ekipleri kriz anına hazır: 23 personele psikolojik ilk yardım eğitimi

Bayburt Belediyesi'nde 23 personele, sosyolog Gülsüm Zanbal eşliğinde kriz iletişimi ve psikolojik ilk yardım eğitimi verildi.

Yayın Tarihi: 05.10.2026 08:52
Güncelleme Tarihi: 05.10.2026 08:52

Belediye ekipleri kriz anına hazır: 23 personele psikolojik ilk yardım eğitimi

Bayburt Belediyesi personeline psikolojik ilk yardım eğitimi

Bayburt Belediyesi bünyesinde görev yapan 23 personele yönelik bir eğitim programı düzenlendi. Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzman personeli tarafından planlandı ve yürütüldü.

Eğitimin ana başlıkları:

Programda öncelikle afet ve acil durumların bireyler üzerindeki psikolojik etkileri ele alındı. Katılımcılara kriz anında nasıl doğru yaklaşım sergileneceği, etkili iletişim yöntemleri ve güven verici davranış biçimleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Sosyolog gülsüm zanbal’ın katkıları ve uygulamalar:

Sosyolog Gülsüm Zanbal tarafından verilen bölümde, afetlerden etkilenen kişilerle iletişim kurarken dikkat edilmesi gereken hassas noktalar üzerinde duruldu. Personele, kriz ortamlarında bireylerin ihtiyaçlarını doğru şekilde fark etme ve uygun iletişim kurma becerileri uygulamalı örneklerle gösterildi.

Program ayrıca, afet sonrası dönemde bireylerin yaşadığı stres ve kaygıyla başa çıkmaya yardımcı olacak temel psikolojik ilk yardım uygulamalarını içerdi. Eğitim, belediye personelinin sahada daha bilinçli ve empatik müdahale edebilmesini sağlamayı hedefliyor.

BELEDİYE PERSONELİNE PSİKOLOJİK İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

BELEDİYE PERSONELİNE PSİKOLOJİK İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.