Belediye başkanlarına rüşvet iddiası: Aziz İhsan Aktaş davasında ilk hafta tamamlandı

Aziz İhsan Aktaş'ın liderliğinde olduğu öne sürülen suç örgütü davasında, 200 sanığın yargılandığı ilk duruşma haftası tamamlandı; tutuklu bazı belediye başkanları salonda yer aldı.

Yayın Tarihi: 30.01.2026 22:31
Güncelleme Tarihi: 30.01.2026 22:31

Belediye başkanlarına rüşvet iddiası: Aziz İhsan Aktaş davasında ilk hafta tamamlandı

Belediye başkanlarına rüşvet iddiası: Aziz İhsan Aktaş davasında ilk hafta tamamlandı

Davanın kapsamı ve ilk duruşma

Belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini organize ettiği iddia edilen ve liderliğini Aziz İhsan Aktaş'ın yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik hazırlanan iddianame kapsamında, 200 sanıkın yargılandığı dava ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmanın ilk günü 27 Ocak Salı olarak kaydedildi.

Davanın İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Silivri Kampüsü'nde görülmesine karar verildi. İddianamede adı geçen ve tutuklu bulunan belediye başkanları arasında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bulunuyor. Ayrıca iddianamede adı geçen ve tahliye edilip görevine iade edilen Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere de yer aldı.

Duruşma süreci ve usul işlemleri

200 sanıklı davanın ilk gününde kimlik tespitleri yapıldı ve sanıklara iddianamedeki suçlamalar açıklandı. Duruşmanın ilk haftasında, milletvekilleri ve siyasi parti yöneticilerinin de izleyici olarak hazır bulunduğu belirtildi. Salonun izleyici kısmında yoğunluk yaşandı; salon güvenliği jandarma tarafından sağlandı.

Basın uygulamaları ve güvenlik önlemleri

Basın mensupları için kampüs içinde iki basın odası tahsis edildi. Salon içinde ve basın odalarında ses ve görüntü kaydı almanın yasak olduğu sık sık hatırlatıldı. Salonda veya basın alanında yasağa rağmen ses ve görüntü kaydı aldığı belirlenen şahıslar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve söz konusu şahısların kimliklerinin tespiti için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne talimat verildi.

İlk haftanın değerlendirmesi

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın ilk haftası, tutuklu sanıkların savunmalarının ardından tamamlandı. İlk hafta süresince usul işlemleri, kimlik tespitleri ve iddianamenin okunması gibi temel adımlar gerçekleştirildi; dava sürecinin bundan sonraki aşamaları mahkeme kayıtları çerçevesinde ilerleyecek.

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında ilk hafta tamamlandı

Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında ilk hafta tamamlandı

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.