Belçika'da Yerel Seçimler Öncesi Siber Saldırılar Artıyor

Belçika'da yerel seçim öncesinde siber saldırılarından etkilenen yayın kuruluşları ciddi bir sıkıntı yaşıyor.

Yayın Tarihi: 11.10.2024 18:53
Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 18:53

Belçika'da Yerel Seçimler Öncesi Siber Saldırılar Artıyor

Belçika'da Seçim Öncesi Siber Tehditler

Belçika, 13 Ekim'de gerçekleştireceği yerel seçimler öncesinde siber saldırıların hedefi haline geldi. Canlı yayın yapan önemli yayın kuruluşları, bu saldırılar nedeniyle zorluklar yaşıyor.

Hedefteki Yayın Kuruluşları

Resmi medya organları arasında yer alan Belga ve RTBF ile Flamanca konuşan topluluk parlamentoları, DDoS (dağıtılmış hizmet reddi) saldırısına maruz kalmış durumda. Belga, gün içerisinde yaptığı açıklamada, canlı yayının iki saat boyunca kesintiye uğradığını belirtti.

Saldırıların Arka Planı

Yerel basında yer alan haberlere göre, son günlerde artan siber saldırıların sorumluluğunu, Rusya ile bağlantılı olduğu iddia edilen hacker grubu NoName üstleniyor.

Seçim Günü

Bu tür tehditler, Belçika'da 13 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin güvenliği açısından endişe yaratıyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı