Belçika Başbakan Yardımcısı De Sutter'dan Lübnan'daki Saldırılara Sert Tepki

Belçika'nın Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter, Lübnan'daki terör saldırılarını kınadı ve uluslararası soruşturma çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 14:51
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 14:51

Belçika Başbakan Yardımcısı De Sutter'dan Lübnan'daki Saldırılara Sert Tepki

Belçika Başbakan Yardımcısı'ndan Sert Kınama

Belçika Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter, Lübnan'da meydana gelen ve çağrı cihazlarının patlatılmasıyla gerçekleştirilen saldırıları güçlü bir şekilde kınadı.

Saldırıların Kınanması

De Sutter, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Lübnan ve Suriye'de binlerce kişinin yaralanmasına neden olan büyük bir terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Şiddetin vahşice artması kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

Uluslararası Soruşturma Çağrısı

Başbakan Yardımcısı, sessiz kalmanın bir seçenek olmaması gerektiğini vurguladı ve kan dökülmesinin sona ermesi için uluslararası bir soruşturma çağrısında bulundu.

Avrupa Parlamentosu'ndan Destek

Belçika'nın Avrupa Parlamentosu milletvekillerinden Marc Botenga da saldırıya ilişkin bir açıklama yaparak, Avrupa Birliği hükümetlerini bu durumu "bir terör saldırısı" olarak nitelendirip kınamaya davet etti.

Lübnan'daki Saldırının Detayları

Lübnan'daki saldırılarda, Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu patlamalar sonucu 1'i çocuk olmak üzere toplam 9 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 2,800 kişinin yaralandığı belirtildi.

Olayla ilgili Lübnanlı yetkililer, İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail-Lübnan sınırında devam eden çatışmaların son günlerde daha da arttığı gözlemleniyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı