Bekkersdal'da eğlence mekanına silahlı saldırı: 9 ölü, 10 yaralı
Olayın ayrıntıları
Güney Afrika’nın başkenti Johannesburgun güneyindeki Bekkersdal kasabasında, yerel saatle 01.00 civarında 12 kimliği belirsiz saldırganın bir eğlence mekanına ateş açması sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.
Polis açıklaması ve kaçış
Polis, saldırganların olay yerine beyaz bir minibüs ve gümüş renkli bir sedan ile geldiklerini; olayın ardından kaçarken de rastgele ateş etmeyi sürdürdüklerini bildirdi. Emniyet yetkilileri, saldırının nedeninin soruşturulduğunu açıkladı.
İlerleyen süreç
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor ve yetkililer, bölgedeki güvenlik önlemlerini güçlendirerek tanık ifadelerini ve delilleri topluyor. Resmî açıklamalar geldikçe soruşturmaya ilişkin bilgiler kamuoyuyla paylaşılacak.
GÜNEY AFRİKA'NIN BAŞKENTİ JOHANNESBURG'UN GÜNEYİNDEKİ BEKKERSDAL KASABASINDA 12 KİMLİĞİ BELİRSİZ SALDIRGANIN BİR EĞLENCE MEKANINA ATEŞ AÇMASI SONUCU 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 10 KİŞİ YARALANDI. (EPA)