Bebek Gıda Formülleri Üzerine Yeni Düzenleme
Tarım ve Orman Bakanlığınca bebeklere yönelik gıda ve devam formüllerinin üretiminde önemli bir değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan 'Türk Gıda Kodeksi Bebek Formülleri ve Devam Formülleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ' ile birlikte, protein kaynağı olarak inek sütü kaynaklı peynir altı suyunun işlenmesiyle elde edilen protein hidrolizatının kullanımı onaylandı.
Buna göre, bebek ve devam formüllerinin üretiminde inek sütü, keçi sütü proteinleri ve soya proteini izolatları gibi farklı protein kaynakları yer alabilecek. Ayrıca, belirli gereklilikleri karşılayan protein hidrolizatları da formüllerde kullanılabilir hale geldi.
Yapılan düzenlemeyle, en az %70 protein içeren, %100 tatlı peynir altı suyu proteini konsantresinden oluşan inek sütünden elde edilen peynir altı suyu proteininin üretimi için kriterler belirlenmiştir.