
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Adıyaman İftar Programı Açıklamaları
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Adıyaman'da düzenlenen bir iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Destici, terör örgütü PKK'nın silah bırakma çağrısını değerlendirerek, Kandil ve KCK'nın bu konudaki tutumunu eleştirdi.
Kandil ve KCK'dan Gelen Yanıtlar
Destici, "Kandil ve KCK ne dedi; 'Bu çağrının yerine gelebilmesi için kongre toplamamız gerekiyor. Kongreyi toplamak için terörist başı Abdullah Öcalan hapisten çıksın, gelsin kongreyi toplasın' dedi. Yani işi yokuşa sürüyorlar, geçmişte olduğu gibi." ifadelerini kullandı.
Gazze'deki Soykutırımı Eleştirdi
İftar programında Gazze'deki duruma da değinen Destici, "2 yıla yakın bir süredir İsrail Gazze'yi yerle bir etti, 50 binden fazla masum insanı öldürdü. Bunların büyük bir çoğunluğu çocuk ve kadınlar." dedi. ayrıca, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump döneminde İsrail'in rahatladığını ancak bunun geçici olduğunu vurguladı.
PKK'nın Silah Bırakması Gerektiğini Vurguladı
Destici, "PKK'nın şartsız ve pazarlıksız silah bırakması gerektiğini" belirtti. "Abdullah Öcalan'ın çağrısı okundu, Suriye'nin kuzeyindeki PKK, 'Bizi kapsamıyor' dedi. Yani, işte bu da zamanı geçiştirmekten başka bir şey değil." şeklinde konuştu.
Son olarak, Destici, "Eğer pazarlık ya da müzakere hedefiniz varsa o hevesiniz kursağınızda kalır." diyerek PKK'nın terör faaliyetlerini kınadı.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katıldı.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katıldı.