Bayındır'da emniyetin ilk 6 aylık bilançosu: 9 tutuklama, 90 yakalama

Bayındır'da 2026'nın ilk 6 ayında emniyet operasyonlarında artış görüldü; 9 tutuklama, 90 yakalama, 56 kullanım, 15 ticaret işlemi ve 14 ruhsatsız silah kaydedildi.

Yayın Tarihi: 03.07.2026 17:03
Güncelleme Tarihi: 03.07.2026 17:03

Bayındır'da emniyetin ilk 6 aylık bilançosu: 9 tutuklama, 90 yakalama

Bayındır'da emniyetin ilk 6 aylık bilançosu: 9 tutuklama, 90 yakalama

Veriler ve yıllık karşılaştırma

İzmir'in Bayındır ilçesinde Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2026 yılının ilk altı ayında suç ve suçlulara yönelik yürüttükleri çalışmalarda geçen yılın aynı dönemine göre artış kaydetti. Ekiplerin amaçları arasında ilçe genelinde huzur ve güvenin sağlanması, uyuşturucuyla mücadele ve aranan şahısların yakalanması yer alıyor.

Geçen yılın ilk altı ayında kaydedilen rakamlar şu şekildeydi: uyuşturucu madde kullanımı suçundan 31 kişi, uyuşturucu madde ticareti suçundan 3 kişi hakkında işlem yapılmış, 69 aranan şahıs yakalanmış ve 12 ruhsatsız silah ele geçirilmişti.

2026 yılının aynı dönemine ait veriler ise şöyle: uyuşturucu madde kullanımı suçundan 56 kişi, uyuşturucu madde ticareti suçundan 15 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Uyuşturucu ticareti şüphelilerinden 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca 90 hakkında kesinleşmiş aranma kaydı bulunan şahıs yakalanarak adalete teslim edildi ve ilçe genelinde 14 ruhsatsız silah ele geçirildi.

Rakamların analizi, 2026'nın ilk yarısında özellikle uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretine yönelik işlemlerde dikkate değer artışlar olduğunu gösteriyor: uyuşturucu madde kullanımına yönelik işlemler %80,6 civarında artarken, uyuşturucu ticaretine yönelik işlemler %400 oranında yükseldi. Aranan şahısların yakalanmasında %30,4 civarında bir artış, ele geçirilen ruhsatsız silah sayısında ise %16,7 artış görüldü.

Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü, çalışmalarına hız kesmeden devam ederek ilçede asayişin korunması ve suç unsurlarının tespiti için denetim ve operasyonlarını sürdürüyor.

İZMİR'İN BAYINDIR İLÇESİNDE EMNİYET EKİPLERİNİN 2026 YILININ İLK ALTI AYINDA SUÇ VE SUÇLULARA...

İZMİR'İN BAYINDIR İLÇESİNDE EMNİYET EKİPLERİNİN 2026 YILININ İLK ALTI AYINDA SUÇ VE SUÇLULARA YÖNELİK YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALARDA, GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE ORANLA YAKALAMA VE İŞLEM SAYILARINDA ARTIŞ YAŞANDIĞI BİLDİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.