Bayburt yaylalarında 2026 bal hasadı başladı: vali Eldivan arıcılarla sahada

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Karşıgeçit Köyü'ndeki 2026 bal sağımına katıldı; arıcılarla buluştu, arılıkta yürütülen çalışmalar yerinde incelendi.

Yayın Tarihi: 21.08.2026 20:12
Güncelleme Tarihi: 21.08.2026 20:12

Bayburt yaylalarında 2026 bal hasadı başladı: vali Eldivan arıcılarla sahada

Vali Eldivan Karşıgeçit Köyü'ndeki bal sağımına katıldı

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Karşıgeçit Köyü'nde düzenlenen 2026 yılı bal sağım hasadına katılarak arıcılarla bir araya geldi. Program, köyde yaklaşık yirmi yıldır arıcılık yapan üretici Kemal Bayraktarın arılığında gerçekleşti.

arılığın özellikleri ve üretici profili:

Etkinlik sahasında Kemal Bayraktarın yaklaşık 430 arılı kovan bulunduğu arılıkta yürütülen çalışmaları inceleyen Vali Eldivan, üreticiden uygulanan teknikler ve hasat süreci hakkında bilgi aldı. Bayrurt’un zengin florası, yüksek rakımlı meraları ve doğal bitki örtüsünün kaliteli bal üretimine katkı sağladığını vurgulandı.

valinin mesajı ve program akışı:

Eldivan, özellikle yaylalardaki nektar ve polen kaynaklarının doğal ve kaliteli bal üretiminde önemli rol oynadığını belirterek, başta Kemal Bayraktar olmak üzere emeğiyle üretim yapan tüm arıcılara bereketli bir hasat diledi. Programa, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Aslan, İl Emniyet Müdürü Barış Erkol, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ebubekir Köse de katıldı.

Program, üreticilerin bal sağım çalışmalarının yerinde incelenmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

BAYBURT’TA 2026 BAL HASADI BAŞLADI: VALİ ELDİVAN ARICILARLA BİR ARAYA GELDİ

BAYBURT’TA 2026 BAL HASADI BAŞLADI: VALİ ELDİVAN ARICILARLA BİR ARAYA GELDİ

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.