Bayburt'ta zirai don tehlikesi sürüyor: Meteoroloji uyardı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Bayburt'ta zirai don, buzlanma ve çığ tehlikesi bulunduğunu bildirerek üreticiler ve vatandaşları tedbire çağırdı.

Yayın Tarihi: 13.04.2026 11:08
Güncelleme Tarihi: 13.04.2026 11:08

Bayburt'ta zirai don tehlikesi sürüyor: Meteoroloji uyardı

Bayburt'ta zirai don tehlikesi sürüyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Bayburt'ta zirai don tehlikesinin devam ettiğini bildirdi. Yapılan uyarıda, başta üreticiler olmak üzere tüm vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteorolojinin değerlendirmesine göre kent genelinde aralıklarla karla karışık yağmur etkili olacak. Özelikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olaylarının görülmesi bekleniyor.

Uyarılar ve alınması önerilen tedbirler

Yapılan açıklamada, zirai don riski nedeniyle hassas bitki örtüsüne sahip alanlarda üreticilerin koruyucu önlemler alması gerektiği vurgulandı. Ayrıca buzlanma ve dona karşı dikkatli olunması, ulaşımda ve açık alan faaliyetlerinde gerekli tedbirlerin uygulanması istendi.

Öte yandan, yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğu belirtilerek, bu bölgelerde bulunacak vatandaşların temkinli davranmaları gerektiği kaydedildi.

Sonuç olarak, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün uyarıları doğrultusunda üreticiler ve vatandaşların riskleri göz önünde bulundurarak önlem almaları önem taşıyor.

BAYBURT’TA ZİRAİ DON TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

BAYBURT’TA ZİRAİ DON TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.