Bayburt’ta yılın son Diyabet Okulu eğitimi tamamlandı
Bayburt Devlet Hastanesi bünyesinde yıl boyunca düzenlenen Diyabet Okulu eğitimlerinin Aralık ayı programı, hasta ve hasta yakınlarının yoğun katılımıyla tamamlandı. Programın amacı, diyabetli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve hastalığı kendi yönetmeleri konusunda bilinçlendirmek olarak açıklandı.
Eğitim içeriği ve kapsamı
Eğitimlerde diyabet hastalığının tanımı, kan şekeri takibi, insülin kullanımı, beslenme düzeni, fiziksel aktivitenin önemi ve günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Katılımcılara uygulamalı ve teorik içerikler sunularak, sağlık personelinin rehberliğinde pratik bilgiler paylaşıldı.
Diplomalar ve yetkililer
Aralık ayında gerçekleştirilen ve yılın son diyabet okulu eğitimi özelliği taşıyan programın sonunda katılımcılara diyabet okulu diplomaları takdim edildi. Diplomalar, Başhekim Dr. Murat Canpolat, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şenay Küçük ve Hastane Müdürü Hükmü Tütüneken tarafından verildi.
Gelecek programlar ve başvuru
Bayburt Devlet Hastanesi, diyabet okulu eğitimlerinin yeni yılda da her ay düzenli olarak sürdürüleceğini bildirdi. Eğitime katılmak isteyen hasta ve hasta yakınlarının Diyabet Eğitim Polikliniğine veya diyabet eğitim hemşiresine başvurabilecekleri hatırlatıldı.
BAYBURT’TA YILIN SON ‘DİYABET OKULU EĞİTİMİ’ TAMAMLANDI