Bayburt'ta su verimliliği belgesi hakkında bilgilendirme yapıldı

Bayburt'ta Su Verimliliği Yönetmeliği kapsamında zorunlu su verimliliği belgesine ilişkin başvuru süreci, belgelendirme şartları ve uygulama esasları anlatıldı.

Yayın Tarihi: 03.07.2026 09:25
Güncelleme Tarihi: 03.07.2026 09:25

Bayburt'ta su verimliliği belgesi hakkında bilgilendirme yapıldı

Bayburt'ta su verimliliği belgesi hakkında bilgilendirme yapıldı

Bayburt'ta, Su Verimliliği Yönetmeliği kapsamında alınması zorunlu olan su verimliliği belgesi hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda belgelendirme sürecinde izlenecek adımlar ve uygulamada dikkat edilmesi gereken hususlar katılımcılara aktarıldı.

Toplantının yürütülmesi ve katılımcılara verilen bilgiler

Toplantı, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Yunus Kuyruk başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda, belge almakla yükümlü kurum ve kuruluşlara başvuru süreci, belgelendirme şartları ve uygulama esasları hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapıldı.

Katılımcılara, başvuruların usulüne uygun şekilde yürütülmesinin önemi vurgulandı ve uygulamada karşılaşılabilecek temel dikkat noktalarına değinildi. Buna paralel olarak, düzenlemelerin amacı olan su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir kullanımı ile su verimliliğinin artırılmasına katkı sağlayacak uygulamaların önemi tekrarlandı.

Vurgulanan öncelikler

Toplantı boyunca, belgelendirme sürecinin şeffaf ve usulüne uygun yürütülmesi ile kurum ve kuruluşların mevzuata uyum sağlamasının önemi ön plana çıkarıldı. Katılımcılara süreçle ilgili uygulama esaslarının yanı sıra başvuruların hangi hususlara dikkat edilerek yapılması gerektiği konusunda bilgilendirme sağlandı.

Su verimliliği belgesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı, ilgili tarafların süreç hakkında net bilgi sahibi olmasını ve yönetmeliğin öngördüğü hedeflere uygun hareket edilmesini amaçladı.

BAYBURT'TA SU VERİMLİLİĞİ BELGESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

BAYBURT'TA SU VERİMLİLİĞİ BELGESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

BAYBURT'TA SU VERİMLİLİĞİ BELGESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.