Bayburt’ta dere ve sulama kanallarında temizlik çalışmaları sürüyor

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ekipleri Bayburt'ta dere yatakları ve sulama kanallarında temizlik yapıyor; taşkın riski azaltılarak sulama kanalları üretim sezonuna hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 04.07.2026 11:09
Güncelleme Tarihi: 04.07.2026 11:09

Bayburt’ta dere ve sulama kanallarında temizlik çalışmaları sürüyor

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Bayburt'ta dere yatakları ile sulama kanallarında bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan müdahaleler

Çalışmalar kapsamında Değirmencik, Örence, Çakırozü ve Akşar köylerinde dere yataklarının düzenlenmesine yönelik dere tanzimi ile suyun sağlıklı şekilde tahliye edilmesini sağlayan drenaj hatlarının temizliği yapılıyor. Karşıgeçit ve Adabaşı köylerinde ise sulama kanallarında biriken rüsubat ve çeşitli malzemeler temizleniyor.

Amaç ve etkiler

İş makineleriyle yürütülen çalışmalarla dere yataklarının su akış kapasitesi artırılırken, taşkın riskinin azaltılması ve sulama kanallarının üretim sezonuna hazır hale getirilmesi sağlanıyor. Bu müdahaleler, suyun daha düzenli tahliyesini sağlayarak hem tarımsal verimliliğe hem de yerleşim alanlarının güvenliğine katkı sağlıyor.

Çalışma programı

Çalışmaların, program kapsamında il genelindeki farklı noktalarda devam edeceği bildirildi.

BAYBURT’TA DERE VE SULAMA KANALLARINDA TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

BAYBURT’TA DERE VE SULAMA KANALLARINDA TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

BAYBURT’TA DERE VE SULAMA KANALLARINDA TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.