Bayburt'ta cenaze dönüşünde iki otomobil çarpıştı, 5 kişi yaralandı

Bayburt'ta cenaze törenine katılmak için gelenlerin bulunduğu iki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı; yaralıların durumu iyi.

Yayın Tarihi: 14.08.2026 16:08
Güncelleme Tarihi: 14.08.2026 16:08

Bayburt'ta cenaze dönüşünde iki otomobil çarpıştı, 5 kişi yaralandı

Bayburt'ta cenaze dönüşünde iki otomobil çarpıştı, 5 kişi yaralandı

Bayburt'un Demirözü ilçesi Güneşli Mahallesi yakınlarında, cenaze töreninden dönenlerin bulunduğu iki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı. Kaza, sürücülerden birinin sola dönüş sinyali verdiği sırada meydana geldi; çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri dere yatağına uçtu ve ters döndü.

Kaza anı ve müdahale:

Edinilen bilgilere göre, yabancı plakalı Mercedes marka otomobil ile 24 EC 085 plakalı otomobil çarpıştı. Olayın ardından bölgeye AFAD, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleler olay yerinde yapıldıktan sonra yaralılar ambulanslarla Bayburt Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralıların durumu ve olayın arka planı:

Kazada yaralanan 5 kişinin sağlık durumunun hayati tehlike taşımadığı bildirildi. Kazaya karışan bazı kişilerin, önceki gün Baberti Külliyesi karşısındaki inşaat alanında beton pompasının devrilmesi sonucu hayatını kaybeden K.A.'nın cenazesine katılmak üzere Bayburt'a geldikleri öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı; trafik ekipleri kaza yerinde inceleme yaparken, polis ekipleri tanık beyanlarını aldı. Yetkililer, özellikle dönüş manevralarında ve dar yollarda hız kontrolü ile işaretleme kullanımının önemine dikkat çekti.

Hem kazanın oluş şekli hem de olay yerindeki kurtarma çalışmalarıyla ilgili net bilgiler yetkili makamların incelemesinin ardından açıklanacak.

BAYBURT’TA CENAZEYE GELENLERİN KARIŞTIĞI KAZADA 5 KİŞİ YARALANDI

BAYBURT’TA CENAZEYE GELENLERİN KARIŞTIĞI KAZADA 5 KİŞİ YARALANDI

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.