Bayburt'ta elektrik direğine leylek yuvası monte edildi
Vatandaş bildirimi sonrası hızlı müdahale
Bayburt'un merkeze bağlı Taşkesen köyü sakinleri, bir elektrik direği üzerinde yuvalanmaya çalışan leylekleri fark ederek yetkililere bildirdi. Gelen bildirim üzerine bölgeye giden Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. bakım ve onarım ekipleri, sahada inceleme yaptı ve durumu değerlendirdi.
Atık malzemeden güvenli yuva
İncelemenin ardından ekipler, leyleklerin güvenli şekilde yuvalanabilmesi amacıyla atık ahşap malzemeler kullanarak özel bir yuva hazırladı. Hazırlanan yuva, elektrik direğine teknik gereksinimlere uygun ve emniyetli şekilde monte edildi.
Sonuç: Leylekler kısa sürede yeni yuvayı kullandı
Çalışmanın tamamlanmasının ardından leyleklerin aynı gün içerisinde yeni yuvayı kullanmaya başladığı ve dal taşıdığı gözlendi. Müdahale, hem kuşların güvenli yuvalanmasını sağlamayı hem de enerji altyapısının emniyetini korumayı hedefledi.
Taşkesen köyü sakinlerinin bildirimi ile gerçekleşen uygulama, saha ekiplerinin yerel taleplere hızlı yanıt verme ve mevcut malzemeleri değerlendirme yönündeki yaklaşımını gösteriyor.
BAYBURT’TA LEYLEKLER İÇİN ELEKTRİK DİREĞİNE YUVA YAPILDI