Batman'da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, bölgelere özgü yemekler okul öncesi öğrencilere tanıtıldı. Kentteki Damla Anaokulu tarafından organize edilen programda, ebeveynlerin katkılarıyla Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait 25 çeşit yemek ve içecek hazırlandı.
Hazırlanan bu geleneksel yiyecekler, okul bahçesinde kurulan stantlara yerleştirildi. Stantları gezen öğrenciler, hem bu lezzetleri tanıma hem de tatma fırsatı buldu.
Okul Müdürü Hayrettin Tutuş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk mutfağının zenginliğini vurgulayarak, "Bugün yaklaşık 25 çeşit yiyecek ve içecekle buradayız. Amacımız, geleneksel Türk mutfağının köklü ve unutulan yiyeceklerini tekrar hatırlatmak, gün yüzüne çıkarmak ve daha erişilebilir hale getirmektir" dedi.
Batman'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, farklı bölgelere özgü yemekler okul öncesi öğrencilere tanıtıldı. Hazırlanan yemek ve içecekler okul bahçesinde kurulan stantlara yerleştirildi. Stantları gezen öğrenciler, hem yemek ve içecekleri tanıma hem de bunlardan tatma imkanı buldu.
Batman'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, farklı bölgelere özgü yemekler okul öncesi öğrencilere tanıtıldı. Hazırlanan yemek ve içecekler okul bahçesinde kurulan stantlara yerleştirildi. Stantları gezen öğrenciler, hem yemek ve içecekleri tanıma hem de bunlardan tatma imkanı buldu.