Başpehlivan Erkan Taş'a memleketi Sinop'ta görkemli karşılama

665. Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Erkan Taş, Sinop'ta düzenlenen törenle karşılandı; kortej, hediye takdimi ve protokol konuşmalarıyla sürdü.

Yayın Tarihi: 13.07.2026 13:01
Güncelleme Tarihi: 13.07.2026 13:51

Başpehlivan Erkan Taş'a memleketi Sinop'ta görkemli karşılama

Başpehlivan Erkan Taş'a memleketi Sinop'ta görkemli karşılama

Tören ve kortej

665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Erkan Taş, memleketi Sinop'ta düzenlenen törenle karşılandı. Sinop eski otogar mevkiinde bir araya gelen vatandaşlar, davul ve zurna eşliğinde karşılama gerçekleştirdi.

Karşılamanın ardından oluşturulan kortej, Sakarya Caddesi boyunca yürüyerek Hükümet Meydanı'ndaki Sinop Valiliği önüne ulaştı.

Program akışı ve sunumlar

Valilik önündeki programda Sultan İzzettin Keykavus'un Sinop'u fethini konu alan bir portre, Başpehlivan Erkan Taş'a hediye edildi. Ardından çocuklardan oluşan halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Yetkililerin değerlendirmeleri

Vali Mustafa Özarslan, Sinop'un güçlü bir güreş kültürüne sahip olduğunu vurgulayarak bu topraklardan başarılı güreşçilerin yetişmesinin tesadüf olmadığını ifade etti.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Taş ailesinin köklü bir güreş geçmişine sahip olduğunu söyleyerek ailenin genç sporcularının çeşitli er meydanlarında yiğitliklerini göstereceğini belirtti.

Başpehlivan Erkan Taş, kuzeni Mustafa Taş ile Kırkpınar finalinde mücadele etmeyi hayal ettiğini aktararak kemerin bu şekilde nasip olduğunu, ileride Mustafa ağabeyiyle final yapıp kemeri yeniden Sinop'a getirmeyi umduğunu dile getirdi.

Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü, Erkan Taş'ın er meydanlarındaki duruşunu ve kişiliğini övdü, ona başarı dileklerinde bulundu.

2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Mustafa Taş da Taş ailesi olarak yeni başarılara odaklandıklarını ve Sinoplulara destekleri için teşekkür ettiklerini belirtti.

Kapanış

Program sonunda Erkan Taş, Mustafa Taş, Yusuf İslam Taş ve Ufuk Özünlü'ye teşekkür belgeleri takdim edildi. Etkinlik, protokol üyeleri, pehlivanlar ve vatandaşların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

665. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ BAŞPEHLİVANI ERKAN TAŞ, 2022 YILI BAŞPEHLİVANI MUSTAFA TAŞ...

665. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ BAŞPEHLİVANI ERKAN TAŞ, 2022 YILI BAŞPEHLİVANI MUSTAFA TAŞ, BAŞALTI BOYU PEHLİVANI YUSUF İSLAM TAŞ VE KIRKPINAR AĞASI UFUK ÖZÜNLÜ, SİNOP'TA DÜZENLENEN TÖRENLE KARŞILANDI.

665. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ BAŞPEHLİVANI ERKAN TAŞ, 2022 YILI BAŞPEHLİVANI MUSTAFA TAŞ...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!