Başmakçı'da miniklere hayvan sevgisi ve sorumluluk bilinci kazandırıldı

Başmakçı'da 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde düzenlenen etkinlikte Habibe Eren Anaokulu öğrencilerine hayvan sevgisi, yaşam hakkı ve sorumluluk anlatıldı.

Yayın Tarihi: 05.10.2026 13:59
Güncelleme Tarihi: 05.10.2026 13:59

Başmakçı'da miniklere hayvan sevgisi ve sorumluluk bilinci kazandırıldı

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinliği Başmakçı'da gerçekleştirildi

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesinde, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında anaokulu öğrencilerine yönelik bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Başmakçı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Habibe Eren Anaokulu iş birliğinde hayata geçirildi ve miniklere yönelik yaş seviyelerine uygun bir program uygulandı.

etkinlikte verilen temel mesajlar:

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, çocuklara hayvan sevgisi, hayvanların yaşam hakkının korunması ve onlara karşı bireysel sorumluluklar hakkında bilgi verdi. Anlatımlar, oyun ve basit örneklerle desteklenerek çocukların kolayca anlayacağı şekilde sunuldu. Programda, hayvanlara nasıl yaklaşılması gerektiği ve doğadaki tüm canlılara saygı gösterilmesinin önemi vurgulandı.

çocukların katılımı ve amaç:

Etkinliğe katılan öğrenciler ilgiyle dinledi ve paylaşılan bilgilere aktif şekilde katılım gösterdi. Etkinliğin amacı, minik yaşlarda duyarlılık oluşturmak ve gelecekte hayvan haklarına saygılı bireyler yetiştirmeye katkı sağlamaktı. Yetkililer, benzer bilgilendirici çalışmaların düzenli olarak sürdürülmesinin önemine dikkat çekti ve erken yaş eğitimlerinin uzun vadede toplumsal farkındalığı artıracağını belirtti.

AFYONKARAHİSAR’IN BAŞMAKÇI İLÇESİNDE 4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ KAPSAMINDA ANAOKULU...

AFYONKARAHİSAR’IN BAŞMAKÇI İLÇESİNDE 4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ KAPSAMINDA ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.