Başkan Tugay Srebrenica katliamı anma törenlerine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Srebrenica katliamının 31’inci yılında düzenlenen anma törenlerine katıldı.

Yayın Tarihi: 12.07.2026 11:22
Güncelleme Tarihi: 12.07.2026 11:22

Başkan Tugay Srebrenica katliamı anma törenlerine katıldı

Başkan Tugay Srebrenica katliamı anma törenlerine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay, Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenica’da 1995 yılında Sırp birliklerince katledilen 8 bin 372 Boşnak sivilin anıldığı programlara katıldı. Etkinlikler, soykırımın 31’inci yıl dönümü vesilesiyle düzenlendi.

Anma törenleri ve anıt ziyaretleri

Tören kapsamında Başkan Tugay çiftinin ziyaretleri arasında, savaş sırasında yaklaşık 25 bin Boşnak’ın sığındığı eski akü fabrikası da yer aldı. Burada Tugay, taziye defterini imzaladı ve resmi tören için Potoçari Anıt Mezarlığı’na geçti.

Potoçari’de düzenlenen anma ve cenaze töreninde Tugay çifti, soykırım kurbanları için dua etti ve anıta beyaz zambak bıraktı. Kimlikleri yeni belirlenen Srebrenica soykırımı kurbanlarından 10 kişi törenin ardından toprağa verildi.

Heyet ve temaslar

Başkan Tugay’a İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Atilla Baysak, Barış Dalgıç ve Seyhan Müşerref Kuralı da eşlik etti. Anma programına çeşitli ülkelerden temsilciler katıldı.

Saraybosna programı

Bosna-Hersek ziyareti kapsamında Tugay, Saraybosna Belediye Başkanı Samir Advic ve Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki ile görüştü. Ayrıca ‘Kuşatma Altındaki Saraybosna’da Öldürülen Çocuklar Anıtı’ ve Aliya Izzetbegoviç’in kabrinin bulunduğu Kovaçi Şehitliği ziyaret edildi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. CEMİL TUGAY İLE EŞİ ÖZNUR TUGAY, KADIN, ERKEK, ÇOCUK, YAŞLI...

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. CEMİL TUGAY İLE EŞİ ÖZNUR TUGAY, KADIN, ERKEK, ÇOCUK, YAŞLI DEMEDEN 8 BİN 372 BOŞNAK SİVİLİN SIRP GÜÇLERİNCE KATLEDİLDİĞİ SREBRENİCA KATLİAMI'NIN 31’NCİ YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN ANMA TÖRENLERİNE KATILDI.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. CEMİL TUGAY İLE EŞİ ÖZNUR TUGAY, KADIN, ERKEK, ÇOCUK, YAŞLI...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.