Başkan Trump: İran'ın Nükleer Silah Sahibi Olması İmkansız

Başkan Trump, İran’ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak müzakere sürecine dönme umudunu dile getirdi.

Yayın Tarihi: 13.06.2025 09:48
Güncelleme Tarihi: 13.06.2025 09:48

Başkan Trump: İran'ın Nükleer Silah Sahibi Olması İmkansız

Başkan Trump'tan İran Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer silah sahibi olmasını kesinlikle engelleyeceklerini ifade etti. Trump, yaptığı açıklamada, "İran nükleer bomba sahibi olamaz ve müzakere masasına geri dönmeyi umuyoruz. Göreceğiz" dedi. Bu ifadeler, uluslararası camiada İran’ın nükleer programına ilişkin endişelerin arttığı bir dönemde gündeme geldi.

Liderlik Değişiklikleri

Trump, İran liderlik kadrosunda yapılan değişikliklere ve geçen süreçte hayatını kaybeden bazı önemli isimlerin durumuna da değindi. "Liderlik kadrosunda geri dönmeyecek (ölen) birkaç kişi var" sözleriyle İran’ın gelecekteki siyasi dinamiklerine atıfta bulundu. Bu yorum, İran’ın iç politika ve uluslararası ilişkilerdeki belirsizliklerini daha da derinleştiren bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Bu açıklamaların ardından, uluslararası toplumun İran ile olan müzakerelere nasıl bir yanıt vereceği merak konusu olmaya devam etmektedir. Trump yönetiminin, İran’ın nükleer silah geliştirme çabalarına karşı ne tür önlemler alacağı ise dikkatle izlenmektedir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı