Başkan Tekin’den Bakkalcıoğlu’na yanıt: Bozüyük barınağındaki sorumluluk tartışması

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bozüyük Belediyesi barınağındaki ihmal iddiasına tepki gösterdi; savcılığa başvuru ve kamera kayıtlarının incelenmesi talep edilecek.

Yayın Tarihi: 03.04.2026 14:39
Güncelleme Tarihi: 03.04.2026 14:39

Başkan Tekin’den Bakkalcıoğlu’na yanıt: Bozüyük barınağındaki sorumluluk tartışması

Başkan Tekin’den Bakkalcıoğlu’na yanıt: Bozüyük barınağındaki sorumluluk tartışması

İddialar ve karşı açıklama

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bozüyük Belediyesi Hayvan Barınağı’nda yaşanan olaylarla ilgili olarak, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Bakkalcıoğlu, İl Özel İdare ve Pazaryeri Belediyesi tarafından barınağa gönderilen köpeklerin çok sağlıksız olduğunu ve bu nedenle kabul etmek zorunda kaldıklarını söylemişti.

Tekin yaptığı yazılı açıklamada, Bakkalcıoğlu’nun ifadelerini "talihsiz ve gerçeği yansıtmayan" sözler olarak nitelendirerek, bu yönlü beyanların Bozüyük Belediyesi’nde yaşanan yönetimsel eksiklikleri Pazaryeri Belediyesi’ne yüklemeye dönük bir çaba olduğunu belirtti.

Protokol ve ödeme detayları

Tekin, Pazaryeri Belediyesi ile Bozüyük Belediyesi arasında resmi bir protokol bulunduğunu ve protokole göre Pazaryeri Belediyesi’nin sokak hayvanlarını daha iyi şartlarda yaşatmak amacıyla her bir köpek için bin TL ödeme yaptığını kaydetti. Bu iş birliğinin sorumluluktan kaçma değil, hizmet kalitesini artırma amacı taşıdığını vurguladı.

Tekin, Pazaryeri Belediyesi’nin üzerine düşeni yaptığını; can dostlarının teslim edildiğini ve ödemelerin gerçekleştirildiğini, ancak karşı tarafın bu emanete sahip çıkamadığını ifade etti.

Savcılığa başvuru ve kamera kayıtları talebi

Pazaryeri Belediyesi’nin konuyu yargıya taşıyacağını açıklayan Tekin, barınağa teslim edilen hayvanların akıbetinin netleştirilmesi için kamera kayıtlarının incelenmesini talep edeceklerini söyledi. Tekin, Pazaryeri Belediyesi ekiplerinin 26 Mart’ta 4, 30 Mart’ta 2 sokak hayvanını Bozüyük barınağına teslim ettiğini ve tüm sürecin kayıt altında olduğunu belirtti.

Tekin, "Hemşerilerimizin hakkını da, bize emanet edilen can dostlarımızın hukukunu da sonuna kadar savunacağız" ifadelerini kullandı. Olayla ilgili savcılığa yapılacak başvuru ve kamera kayıtlarının değerlendirilmesi süreci, iddiaların aydınlatılmasında belirleyici olacak.

PAZARYERİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİYE TEKİN

PAZARYERİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİYE TEKİN

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.