Meclis konuşması ve 2025 değerlendirmesi
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 2026 yılının ilk belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmada 2025 yılını hem hizmet hem proje açısından başarılı bir yıl olarak nitelendirdi. Özlü, belediyecilik çalışmalarında yerel seçimlerde vaat ettikleri 100 proje'yi rehber aldıklarını, projelerin her birinin şehrin geleceğine yönelik vizyoner işler olduğunu vurguladı.
2026 hedefleri: Kısa sürede hizmete girecek işler
Başkan Özlü, 100 proje kitapçığında yer almamasına rağmen yakında tamamlanıp hizmete açılacak iki önemli eseri paylaştı. Bunlardan ilki, kokoreççi esnafı için inşa edilen yeni dükkânlar; ikincisi ise 23 Nisan Parkı içindeki kütüphane olup, bu mekâna Yahya Kemal Kitap Köşkü adı verildi.
Spor yatırımları ve Bakanlığa yapılan talepler
19 Mayıs Spor Kompleksi ve yeni istekler
Kasım ayında Kiremitocağı Mahallesi'nde temel atılan 19 Mayıs Spor Kompleksinin Düzce Belediyesi projesi olduğunu, ancak uygulamada Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Genel Müdürlüğü desteklerinin yer alacağını belirten Özlü, Bakanlığa üç yeni proje için destek talep ettiklerini açıkladı.
Atlı spor, atletizm pisti ve Düzcespor altyapısı
Kirazlı tarafında hazine arazisinin tahsis edildiğini ve buranın Atlı Spor Tesisleri olarak değerlendirileceğini söyleyen Özlü, bu proje için 100 milyon lira kaynak talep ettiklerini belirtti. Kuzey çevre yolundaki eski taş ocağı alanına planlanan atletizm pisti için de 100 milyon lira talebinde bulunduklarını aktardı. Ayrıca, Şıralık Mahallesi'nde başlatılan ve Düzcespor'un altyapı tesislerini kapsayan proje için de Bakanlıktan destek istendiğini kaydetti.
Kent içi projeler: Pazar alanı ve Cedidiye Kent Meydanı
Şehir için gereksinim arz eden ve esnafın talep ettiği tuhafiyeciler pazar yerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Özlü, alanın en kısa sürede hizmete açılacağını ve projenin aynı zamanda fuar alanı olarak da kullanılacağını söyledi.
Cedidiye Kent Meydanı Projesi'nin ikinci aşamasına başlandığını ifade eden Özlü, projenin takvime uygun ilerlediğini, proje tamamlandığında kentin değerli bir esere kavuşacağını vurguladı. Projedeki dükkanlardan bugüne kadar hiçbirinin satılmadığını, satışların ihale yöntemiyle gerçekleştirileceğini önemle dile getirdi. Özlü, projenin belediye kasasına yük olmadan, kendini finanse eden bir yapıyla 2026'da hizmete sunulacağını belirtti.
Kültür, turizm ve konaklama yatırımları
Konuralp Antik Tiyatrosu kazılarının büyük ölçüde tamamlandığını söyleyen Özlü, rölöve ve restorasyon projelerinin onaylandığını, restorasyon çalışmalarına başlanacağını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın proje için bütçe sağlayacağını ileten Özlü, çalışmaların tamamlanmasıyla Konuralp bölgesinin önemli bir destinasyon merkezi olacağını ifade etti.
Özlü ayrıca kentte dört önemli otelin inşaatının sürdüğünü ve bu otellerin Düzce’nin marka otelleri olacağını, hedeflerinin ise şehirde her hafta 10 bin ziyaretçi ağırlamak olduğunu söyledi. Akçakoca'da ise eski cezaevinin kütüphaneye dönüştürüleceğini ve bunun Düzce'ye kazandırılacak altıncı kütüphane olacağını açıkladı.
Kurumsal performans ve 2026 vurgusu
2025 boyunca belediyeye bağlı birimlerin sorumluluk alanlarında başarılı performans sergilediğini belirten Özlü, yapılan işlerin ekip çalışması, karşılıklı saygı ve iş birliğiyle mümkün olduğunu söyledi. Konuşmasını, 2026 yılının bir hamle yılı olacağı ve çalışmaların hızla süreceği taahhüdüyle sonlandıran Özlü, "12 saat değil, 24 saat çalışacağız. 2026 yılı Düzce Belediyesi için altın yıl olacak. Bundan emin olun. Ben kesin kararlıyım" ifadelerini kullandı.
DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI DR. FARUK ÖZLÜ, 2026 YILININ İLK BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA MECLİS ÜYELERİNE HİTAP ETTİ. BAŞKAN ÖZLÜ, 2025 YILININ GEREK BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ GEREK PROJELER VE YATIRIMLAR AÇISINDAN SON DERECE BAŞARILI GEÇTİĞİNİ VURGULAYARAK 2026 YILININ ALTIN YILI OLACAĞINI SÖYLEDİ.