Başkan Özdoğan, Erciyes’te dağcılarla zirve heyecanını paylaştı

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 32. Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı'na katıldı; 37 kişiden 35'i 3.917 m zirveye ulaştı.

Yayın Tarihi: 13.07.2026 14:20
Güncelleme Tarihi: 13.07.2026 14:20

Başkan Özdoğan, Erciyes’te dağcılarla zirve heyecanını paylaştı

Geleneksel Sütdonduran Kampı'nda buluşma

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) tarafından bu yıl 32’ncisi düzenlenen Geleneksel Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı programına katıldı. Etkinlik, Erciyes Dağı’nın 2 bin 700 metre rakımlı Sütdonduran Yaylası'nda gerçekleştirildi ve Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda dağcı ile doğaseveri bir araya getirdi.

Başkan Özdoğan'ın değerlendirmesi

Kamp alanında sporcularla sohbet eden Özdoğan, organizasyonun yalnızca bir dağcılık faaliyeti olmadığını, aynı zamanda dayanışma, disiplin ve millî birlik ruhunu yaşatan bir gelenek olduğunu vurguladı. Konuşmasında tırmanış rotası ve düzenleme ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Mevsim şartları gereği tırmanışlarımız buzul ve kar-buz rotasında gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl ilave ekiplerle tırmanış yapılacak. Dağcı arkadaşlarımızın gerekli tüm hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyoruz. Uzaktan ve yakından gelen tüm sporcularımıza ve misafirlerimize hoş geldiniz diyorum."

Özdoğan, Hacılar Belediyesi olarak 32 yıldır sürdürülen bu köklü organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, sporun her branşına destek vermeye devam edeceklerini ifade etti: "Biz her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk. Özellikle doğa sporlarına ayrı bir önem veriyoruz. Bundan sonra da sporcularımızı desteklemeyi sürdüreceğiz."

Güvenlik, disiplin ve ekip desteği

Özdoğan, dağcılığın kurallara bağlılık gerektiren bir spor olduğunu hatırlatarak sporculara güvenlik ve disiplin uyarılarında bulundu. Zirveye giden yolda liderlerin talimatlarına uyulmasının önemine dikkat çekti ve sessiz bir dinlenme ortamının sağlanmasının gerektiğini söyledi. Organizasyonun güvenli şekilde yürütülmesinde görev alan ekiplere teşekkür ederek, jandarma, AFAD, UMKE ve organizasyonda görev alan tüm ekiplere emeği için minnettarlığını iletti.

Zirve tırmanışı ve sonuçları

12 Temmuz Pazar günü saat 03.00'te Sütdonduran Yaylası'ndan başlayan zirve tırmanışına 37 sporcu katıldı. Yaklaşık 3 bin 917 metre yüksekliğindeki Erciyes Zirvesi'ne ulaşan 35 sporcu zirvede İstiklal Marşı'nı okuyup zirve defterini imzaladı ve Türk bayrağını dalgalandırdı.

Kapanış ve birlik mesajı

Kamp süresince sporculara ikramlar sunuldu ve kamp ateşi etrafında birlik ile dayanışma vurgulandı. Her yıl düzenlenen Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı, doğa sporlarına gönül veren yüzlerce sporcuyu Hacılar'da buluşturarak Erciyes'in doğasında spor, dayanışma ve millî birlik ruhunu öne çıkardı.

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI BİLAL ÖZDOĞAN, HACILAR DAĞCILIK VE KIŞ SPORLARI KULÜBÜ (HADAK) TARAFINDAN...

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI BİLAL ÖZDOĞAN, HACILAR DAĞCILIK VE KIŞ SPORLARI KULÜBÜ (HADAK) TARAFINDAN BU YIL 32’NCİSİ DÜZENLENEN GELENEKSEL SÜTDONDURAN KAMPI VE ERCİYES ZİRVE TIRMANIŞI PROGRAMINA KATILARAK, TIRMANIŞ ÖNCESİNDE SPORCULARLA BİR ARAYA GELDİ.

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI BİLAL ÖZDOĞAN, HACILAR DAĞCILIK VE KIŞ SPORLARI KULÜBÜ (HADAK) TARAFINDAN...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.