Başkan Mesut Ergin öğrencilerin karne sevincine ortak oldu
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle düzenlenen karne dağıtım töreni, Ayvalık Atatürk İlkokulunda gerçekleştirildi. Törene katılan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, öğrencilerin karne heyecanını paylaşarak yaz tatili için iyi dileklerde bulundu.
Törene katılım ve vurgulanan konular
Ayvalık protokolünün de yer aldığı törende Başkan Ergin, yaz tatilinin yalnızca dinlenme değil, aynı zamanda kişisel gelişim için de önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Öğrencilere kitap okumayı tavsiye eden Ergin, belediyenin sunduğu eğitim ve kültür hizmetlerine dair bilgilendirme yaptı.
Başkanın öğrencilere çağrısı
Mesut Ergin öğrencilere hitaben şu sözlere yer verdi: "Yaz tatili başladı. Dinlenin, gezin, oynayın ve bol bol kitap okuyun. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, gençlerimize ve onları yetiştiren fedakâr öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum".
Ergin, yaz dönemi boyunca belediye kütüphanelerinin ve mahalle evlerinde düzenlenen kursların hizmet vermeye devam edeceğini belirterek, öğrencilere ayrıca 19 Mayıs Cihan Şişman Gençlik Merkezi ve Oktay Ekinci Karikatürlü Evdeki etkinlik ve kurslara katılma çağrısında bulundu.
Yerel destek ve öğrencilerin yaz dönemi değerlendirmesi
Belediyenin yaz boyunca erişilebilir etkinlik ve kaynak sunma taahhüdü, öğrencilerin hem dinlenme hem de öğrenme ihtiyaçlarının dengelenmesine katkı sağlar. Bu tür yerel inisiyatifler, ailelere ve eğitimcilere yaz döneminde alternatif öğrenme ve sosyal etkinlik imkânı sunar.
Özetle, Ayvalık'ta düzenlenen karne töreni, öğrencilere moral ve motivasyon sağlarken, belediye tarafından sunulan hizmetlerin yaz boyunca devam edeceği mesajını güçlendirdi.
2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ SONA ERMESİYLE BİRLİKTE AYVALIK ATATÜRK İLKOKULU’NDA KARNE DAĞITIM TÖRENİ DÜZENLENDİ. TÖRENE KATILAN AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI MESUT ERGİN, ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANINI PAYLAŞARAK YAZ TATİLİ İÇİN İYİ DİLEKLERDE BULUNDU.