Başkan Dinçer’in sosyal medya paylaşımı tartışma konusu oldu
Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer tarafından yapılan sosyal medya paylaşımı, belediyenin yabani ot temizliği çalışmasını eleştirene yönelik ifadeleri nedeniyle tartışma yarattı.
paylaşımın içeriği
Dinçer paylaşımında, belediye ekiplerinin yabani ot temizliği için bölgeye gittiğini, otları biçen ekibin çalışmasını tamamladığını ve otların kaldırılması için görevli aracın henüz bölgeye ulaşmadan video çekilerek paylaşım yapıldığını savundu.
Paylaşımda yer alan ifadeler:
"Belediyemize sokağındaki yabani otların büyüdüğü haberini verdikleri için ot temizliği yapılsın diye çalışmaya giden personelin yaptığı işi yarım bıraktığı iddiası ile video çekip paylaşan hanımefendi bahçesini de yıkamış temizlemiş diye anlatıyor. Yıkamasaydınız belediye bahçenizi de temizleseydi aslında. Otları temizleyen ekip temizlik işini yapmış, otları kaldırmaya gelecek araçlı ekip gelmeden video çekip yayınlamak iyi niyet değildir. Evet, herkes kapısının önünü kendi temizleyecek. Haberiniz olsun diyelim. Ama şimdi şöyle bir cümle gelir; ’Ben vergimi ödüyorum, belediye yapsın.’ Sorsan ödediği vergi bedeli 2 bin TL’dir. Güler misin, ağlar mısın. Bahçesini de yıkamış Demek dağın tepesindeki evinde sular da akıyormuş."
tepkiler ve tartışma
Sosyal medyada paylaşıma gelen tepkiler ikiye ayrıldı: Bir kesim başkanın üslubunu eleştirirken, diğer kesim ise belediye ekiplerinin çalışmalarının tamamlanmasının beklenmesi gerektiğini savunarak Başkan Dinçer’e destek verdi.
Ayrıca paylaşımın altında belediyeyi eleştiren vatandaşa yönelik sert ifadelerin yer aldığı bazı yorumlar da dikkat çekti. Bu gelişme, kamu yöneticilerinin vatandaşlara yönelik kullandığı dil ve eleştirilere yaklaşımı konusunda yeni tartışmalar başlattı.
MARMARA ADALAR BELEDİYE BAŞKANI AYDIN DİNÇER.