Başkan Bozbey’den çağrı: Haydi Bursa, geleceğine ve yeşiline sahip çık

Bursa Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemler ve toplu ulaşım için '1Fikir1Ağaç' anketi başlattı; her katılımcı adına bir ağaç dikilecek.

Yayın Tarihi: 29.11.2025 14:13
Güncelleme Tarihi: 29.11.2025 14:13

Başkan Bozbey’den çağrı: Haydi Bursa, geleceğine ve yeşiline sahip çık

Başkan Bozbey’den çağrı: Haydi Bursa, geleceğine ve yeşiline sahip çık

Bursa Büyükşehir Belediyesi, raylı sistemler ve toplu ulaşım çalışmalarına ilişkin halkın görüşünü almak amacıyla bir anket başlattı. Belediye, anket katılımlarını hem ulaşım politikalarının belirlenmesinde veri kaynağı olarak kullanmayı hem de çevresel katkı sağlamak amacıyla 1Fikir1Ağaç temalı bir kampanyayla desteklemeyi planlıyor.

Anketin amacı ve uygulama

Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaştırma altyapısını daha modern, güvenli ve çevreci bir yapıya kavuşturmayı hedeflediğini belirtiyor. Belediyenin internet adresi üzerinden yürütülen anketle vatandaşların raylı sistemler ve toplu ulaşım tercihleri, öncelikleri ve beklentileri toplanacak. Bu veriler, ulaşım yatırımlarının ve planlamasının şekillendirilmesinde doğrudan referans olarak değerlendirilecek.

Belediye yetkilileri, sürdürülebilir ulaşım çözümlerinin iklim kriziyle mücadelede önem taşıdığını vurguluyor; anket çalışması bunun hem katılımcı hem de çevresel boyutunu güçlendirecek şekilde kurgulanmış durumda.

Kampanya: 1Fikir1Ağaç

1Fikir1Ağaç kampanyası kapsamında www.bursa.bel.tr üzerinden ankete katılan her vatandaş için bir ağaç dikileceği açıklandı. Kampanya, ulaşım politikası oluşturulurken halkın rolünü görünür kılmayı ve aynı zamanda kentin yeşil dokusuna katkı sağlamayı amaçlıyor.

Başkan Mustafa Bozbey'in açıklaması

Konuyla ilgili olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey şunları söyledi: "Bursamızın geleceği için atacağımız adımlara en büyük katkıyı, halkımızın fikirleri sağlayacak. Hazırladığımız anketle, ulaşımın yarınını birlikte planlayacağız. Her bir görüş bize yol gösterecektir. Ayrıca ankete katılan her bir hemşehrimiz adına bir ağaç dikiyoruz. Yani hem ulaşımın yarınlarını şekillendiriyor, hem de kentimize nefes oluyorsunuz. Herkesi www.bursa.bel.tr üzerinden anketimize katılmaya davet ediyorum. Gelin, Bursamızın ulaşımını da geleceğini de hep birlikte şekillendirelim".

Belediyenin duyurusuna göre, anket sonuçları topluluk geri bildirimi olarak değerlendirilecek ve planlanan ulaşım projelerinin stratejik yönlendirilmesinde kullanılacak. Bu yaklaşım, hem teknik planlama süreçlerine sivil katılımı artırmayı hem de çevresel duyarlılığı kamu politikalarına entegre etmeyi hedefliyor.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, RAYLI SİSTEMLER VE TOPLU ULAŞIM KONUSUNDA YAPILACAK ÇALIŞMALAR...

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, RAYLI SİSTEMLER VE TOPLU ULAŞIM KONUSUNDA YAPILACAK ÇALIŞMALAR HAKKINDA VATANDAŞLARIN GÖRÜŞÜNÜ ALABİLMEK İÇİN ANKET ÇALIŞMASI BAŞLATTI.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, RAYLI SİSTEMLER VE TOPLU ULAŞIM KONUSUNDA YAPILACAK ÇALIŞMALAR...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.