Başkan Başdeğirmen: amacımız birlik ve beraberlik
Isparta'da asırlardır süregelen 'Aşure ve İmam Hüseyin'i Anma' geleneği kapsamında düzenlenen etkinlik, Yakaören köyünde gerçekleştirildi. Muharrem ayı dolayısıyla kazanlar birlik ve beraberlik için kaynarken, aşure ve yemek ikramları devam etti.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen etkinlikte vatandaşlarla selamlaşarak sohbet etti. Başdeğirmen, her yıl Muharrem ayında Aslan Baba Türbesini ziyaret ettiklerini ve köy sakinleriyle bir araya geldiklerini söyledi.
Etkinlikte Vali Abdullah Erin ile birlikte aşure kazanı karıştırıldı ve Aslan Baba Türbesi'nde dua edildi. Katılımcılar arasında belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
Başdeğirmen'in açıklamaları
Başdeğirmen, törende yaptığı konuşmada toplumda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Açıklamasında, 'Amacımız birlik ve beraberlik' ifadesini öne çıkararak, Alevi-Bektaşi toplumuna gösterilen hassasiyet için teşekkür etti ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andı.
Başdeğirmen sözlerine şu ifadelerle devam etti: 'Eskiden bizleri ayrıştırmak için mücadele verildi; aynı dinden, aynı kültürün insanı olmamıza rağmen farklı yerlere çekilmeye çalışıldık. Ancak artık insanımız bunu görüyor.'
Belediye hizmetlerine ilişkin destek vurgusu da yapan Başdeğirmen, 'Cemevlerine belediye olarak en üst seviyede destek veriyoruz' dedi ve camilerde sağlanan desteğin cemevleri için de geçerli olduğunu belirtti. Konuşmasında birlik ve beraberliğin yeniden canlandırılmasının önemine dikkat çekti ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Yakaören köyündeki 'Aşure ve İmam Hüseyin'i Anma' etkinliğine Vali Abdullah Erin, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN'İN AŞURE DÖKMESİ