Konya Büyükşehir Belediyesi 31 ilçede şivlilik geleneğini yaşattı
Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'ya özgü köklü bir gelenek olan şivliliği sürdürerek çocuklara bu geleneğin neşesini yaşattı. Belediye çalışması, mübarek üç ayların maneviyatını öne çıkarıp paylaşma ve dayanışma ruhunu genç kuşaklara aktarmayı amaçladı.
Dağıtım kapsamı ve hedefleri
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şivliliğin Konya'nın en önemli kültürel miraslarından biri olduğunu belirterek, "Şehrimiz için özel olan bu günlerin çocuklarımızın hafızalarında güzel hatıralar olarak yer etmesi amacıyla bu yıl da okullardaki öğrencilerimizi sevindirdik" dedi. Bu yıl 31 ilçede, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı anaokulu ve ilkokullar ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı özel kreşler ve Diyanet'e bağlı 4-6 Yaş Kur'an Kurslarında öğrenim gören 220 bin öğrenciye şivlilik hediyeleri dağıtıldı.
Özel beslenme gereksinimi olan çocuklara özel paket
Dağıtım sırasında özel beslenme gereksinimi olan öğrenciler de göz ardı edilmedi. Başkan Altay, çölyak ve fenilketonüri hastalığı nedeniyle glütensiz ve protein sınırlandırılmış beslenmesi gereken 415 öğrenciye özel hazırlanmış şivlilik paketlerinin ulaştırıldığını belirtti. Bu uygulama ile tüm öğrencilerin geleneğe eşit şekilde katılması sağlandı.
Kapanış ve tebrik
Başkan Altay, üç ayların başlangıcını çocukların sevinciyle karşılamanın ve geleneği yaşatmanın kendileri için kıymetli olduğunu vurguladı ve "Ben bu vesileyle tüm İslam aleminin ve Konyalı hemşehrilerimizin mübarek üç aylarını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Okullarda dağıtılan şivlilik hediyelerini alan çocuklar da aldıkları jestten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KONYA'YA ÖZGÜ KÖKLÜ BİR GELENEK OLAN "ŞİVLİLİĞİ" YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR. KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI UĞUR İBRAHİM ALTAY, "31 İLÇEMİZDE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ANAOKULU VE İLKOKULLAR İLE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI ÖZEL KREŞLER, DİYANET'E BAĞLI 4-6 YAŞ KUR'AN KURSLARINDA ÖĞRENİM GÖREN 220 BİN ÖĞRENCİMİZE BU YIL DA ŞİVLİLİK HEDİYELERİNİ DAĞITTIK" DEDİ.