Başkale'de kar temizliği başladı; esnaf kardan adamlarla sokakları canlandırdı

Van Başkale'de kar yağışı sonrası belediye 14 araç ve 25 personelle temizlik sürdürürken, esnaf kardan adam yaparak müşteri azlığını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 11.01.2026 14:37
Güncelleme Tarihi: 11.01.2026 14:42

Başkale'de kar temizliği başladı; esnaf kardan adamlarla sokakları canlandırdı

Başkale'de karla mücadele sürüyor

Van'ın Başkale ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından, yağışın etkisini kaybetmesiyle cadde ve sokaklarda temizlik çalışmaları başlatıldı. Başkale Belediyesi'nin yönettiği çalışmalar hem ulaşımın aksamasını önlemeyi hem de halk sağlığını korumayı hedefliyor.

Belediye ekipleri ve kullanılan araçlar

Belediye bünyesinde kurulan ekip, 14 araç ve 25 personelden oluşuyor. Karın toplanması ve taşınması için sahada 1 loder, 1 greyder, 5 kazıcı yükleyici, 4 kamyon, 1 tuzlama ve küreme aracı ve 2 kamyonet görev yapıyor. İlçe merkezinde biriken kar yığınları kamyonlarla taşınırken kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürüyor.

Çalışmaların trafikte aksamalara yol açmaması amacıyla Başkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de sahada aktif görev aldı. Park hâlinde bulunan araçların kaldırılması için anonslar yapıldı; araç sahiplerinin araçlarını kaldırmasının ardından ekipler sokakları temizlemeye başladı. Şehir merkezinden yüklenen yaklaşık 400 kamyon kar, dere yataklarına taşındı.

Esnaf karı eğlenceye çevirdi

Pazar günü işyerlerini açan bazı esnaf, müşteri sayısının azalması nedeniyle cadde ve sokaklarda biriken kar yığınlarını değerlendirdi. Esnaf tarafından yapılan kardan adamlar vatandaşların ilgisini çekti; kardan adamlarla fotoğraf çektirenler bu anları belgeledi.

Belediye ve zabıta ekiplerinin koordineli çalışmasıyla kar temizliği sürerken, esnafın kısa süreli etkinlikleri sokaklara renk kattı ve vatandaşların kent merkezine dönüşünü kolaylaştırdı.

VAN’IN BAŞKALE İLÇESİNDE KAR YAĞIŞININ ETKİSİNİ KAYBETMESİNİN ARDINDAN TEMİZLİK ÇALIŞMASI...

VAN’IN BAŞKALE İLÇESİNDE KAR YAĞIŞININ ETKİSİNİ KAYBETMESİNİN ARDINDAN TEMİZLİK ÇALIŞMASI BAŞLATILIRKEN, FAZLA MÜŞTERİ BULAMAYAN ESNAF İSE KARDAN ADAM YAPARAK ZAMAN GEÇİRDİ.

VAN’IN BAŞKALE İLÇESİNDE KAR YAĞIŞININ ETKİSİNİ KAYBETMESİNİN ARDINDAN TEMİZLİK ÇALIŞMASI...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.