Başiskele'de sağanak 20 dakikada market deposunu üç milyonluk zarara uğrattı
Kocaeli'nin Başiskele ilçesi Yaylacık Mahallesi'nde etkili olan yoğun yağış, cadde ve sokakları, evleri ve araçları su altında bıraktı. Bölgede bir marketin bodrum katındaki depo, kısa sürede sel sularıyla doldu ve muhafaza edilen ürünler zarar gördü.
deponun durumu ve tahmini zarar:
Evlerinin altında bulunan yaklaşık 450 metrekare büyüklüğündeki deponun yaklaşık 20 dakika içinde tamamen suyla dolduğunu söyleyen depo sahibi Metin Teke, depodaki ürünler arasında tuvalet kağıdı ve peçetenin bulunduğunu aktardı. Teke, depodaki zararın yaklaşık 3 milyon lira olabileceğini belirtti ve 'Sel suları bir anda dolduğu için müdahale etme şansımız olmadı, sadece izleyebildik' diye konuştu.
mahallenin genel görünümü ve vatandaşların durumu:
Mahalledeki bazı evlerin zemin katları çamurla kaplanırken, birçok aracın da suyla zarar gördüğü gözlendi. Gece boyunca aileleriyle birlikte ayakta kaldıklarını anlatan Birsen Öztonga, 'Birden su geldi ve evin içine doldu. Bu gece hiç uyumadık, çoluk çocuk ayaktaydık. Yerler çamur içinde kaldı. Bir yandan temizliyoruz, bir yandan uğraşıyoruz' dedi.
Olayın ardından Başiskele Belediyesi ekipleri bölgedeki su tahliyesi için çalışma başlattı. Tahliye ve temizleme işleri yoğun şekilde sürerken ekipler selin verdiği hasarın tespitine yönelik görevlerini yürütüyor.
Yetkililer, sel sonrası hasar tespit çalışmaları ve temizlik faaliyetlerinin öncelikli olduğunu, etkilenen ev ve iş yerlerinde biriken suların boşaltılması ile çamur temizliğine ağırlık verildiğini bildirdi. Mahalle sakinleri ise kısa sürede yükselen suyun yarattığı tahribatı toparlamak için çalışmalarını sürdürüyor.
KOCAELİ'NİN BAŞİSKELE İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN SAĞANAK NEDENİYLE YAYLACIK MAHALLESİNDE BAZI EVLER, ARAÇLAR VE İŞ YERLERİ SU ALTINDA KALDI