Başiskele'de 'Film Temelli Psiko-Eğitim Atölyesi' ile çocuklar duygularını keşfediyor

Başiskele Belediyesi, Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi'nde başlayan Film Temelli Psiko-Eğitim Atölyesi ile çocukların duygusal farkındalığını ve aile içi iletişimi güçlendirmeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 16.04.2026 09:50
Güncelleme Tarihi: 16.04.2026 09:50

Başiskele'de 'Film Temelli Psiko-Eğitim Atölyesi' ile çocuklar duygularını keşfediyor

Başiskele Belediyesi "Film Temelli Psiko-Eğitim Atölyesi"ni başlattı

Başiskele Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve aile içi iletişimi güçlendirmek amacıyla "Film Temelli Psiko-Eğitim Atölyesi" projesini hayata geçirdi. İlk oturum, Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi'nde, "Genc-i Âlâ Gençlik Modeli" kapsamında düzenlendi ve teması "Duyguları Tanıma ve Yöneltme" olarak belirlendi.

Uzman psikologlar eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, dünyaca ünlü animasyon filmi "Ters Yüz" (Inside Out) üzerinden analizler yapıldı. Atölye, filmin karakterleri ve sahneleri aracılığıyla çocukların duygularını adlandırmalarını ve içsel deneyimlerini ifade etmelerini teşvik etti.

Eğitim yaklaşımı ve hedefler

Atölye interaktif bir eğitim süreci olarak tasarlandı; amaç, çocukların kendi iç dünyalarını keşfetmeleri ve ebeveynlere çocuklarıyla empati kurma ile duygusal süreçleri yönetme konusunda rehberlik sunulmasıdır. Film temelli yöntem, görselleştirme ve ortak referans oluşturarak konuşmayı kolaylaştırıyor.

İlerleyen oturumlarda ele alınacak konular

Atölyenin sonraki oturumlarında akran zorbalığı, ergenlik dönemi değişimleri, öfke kontrolü ve duygu düzenleme gibi başlıklar yer alacak. Farklı yaş gruplarına uygun olarak seçilecek özel filmlerle, çocukların sosyal ve psikolojik gelişimine yönelik desteklerin sürdürülmesi planlanıyor.

Beklentiler ve devamlılık

Projeyle, hem çocukların duygusal farkındalığının artması hem de aile içi iletişimin güçlenmesi hedefleniyor. Atölyenin düzenli oturumlarla sürmesi ve her yaş grubuna uygun içeriklerle kapsamın genişletilmesi öngörülüyor.

BAŞİSKELE BELEDİYESİ, ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNİ DESTEKLEMEK VE AİLE İÇİ İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRMEK...

BAŞİSKELE BELEDİYESİ, ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNİ DESTEKLEMEK VE AİLE İÇİ İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA "FİLM TEMELLİ PSİKO-EĞİTİM ATÖLYESİ" PROJESİNİ BAŞLATTI.

BAŞİSKELE BELEDİYESİ, ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNİ DESTEKLEMEK VE AİLE İÇİ İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRMEK...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.