Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz KKTC'ye geldi
Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne taziye ziyaretinde bulunmak üzere Ercan Havalimanı'na ulaştı. Ziyaret, Girne açıklarında yaşanan ve 9 kişinin hayatını kaybettiği Filo Jet faciası sonrasında gerçekleştiriliyor.
Karşılama ve ilk temaslar:
Yılmaz'ı Ercan Havalimanı'nda KKTC Başbakanı Ünal Üstel karşıladı. Resmî karşılamanın ardından kısa bir koordinasyon ve taziye programı beklendiği, ziyaret kapsamında yetkililerle görüşmeler yapılacağı belirtildi.
Ziyaretin odağı ve beklentiler:
Ziyaretin ana amacı, Filo Jet faciasında hayatını kaybedenlere yönelik taziyeleri iletmek ve olayın yarattığı acıya ortak olmaktır. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın, KKTC tarafındaki yetkililerle görüşerek olayın sonrası için temaslarda bulunması bekleniyor.
Resmî ziyaret çerçevesinde yapılacak açıklamalar ve temasların içeriği hakkında detaylar ilerleyen saatlerde paylaşılacak. Ancak ziyaretin, hem taziye hem de koordinasyon amaçlı olduğu kaydedildi.
GİRNE AÇIKLARINDA 9 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ GEMİ KAZANININ ARDINDAN TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNMAK ÜZERE KKTC’YE GELEN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ’I (SAĞDA) ERCAN HAVALİMANI’NDA KKTC BAŞBAKANI ÜNAL ÜSTEL(SOLDA) KARŞILADI.