Bartın Üniversitesi bilimfest ile batı karadeniz'de 50 bin kişiyi ağırlamayı planlıyor

Bartın Üniversitesi, 15-17 Ekim'de Kutlubey Kampüsü'nde düzenlenecek Bilimfest'e bölge ve tüm Türkiye'den toplam 50 bin ziyaretçi bekliyor.

Yayın Tarihi: 13.10.2026 21:27
Güncelleme Tarihi: 13.10.2026 22:21

Bartın Üniversitesi bilimfest ile batı karadeniz'de 50 bin kişiyi ağırlamayı planlıyor

Bartın'da ilk kez düzenlenecek bilimfest üç gün sürecek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, üniversitenin ev sahipliğinde ilk kez gerçekleştirilecek Bilimfest için hazırlıkların sürdüğünü ve organizasyona yoğun ilgi beklediklerini açıkladı. Etkinlikler 15-17 Ekim tarihlerinde Kutlubey Kampüsü'nde yapılacak ve organizasyonun toplamda 50 bin kişiyi çekmesi hedefleniyor.

etkinlik yelpazesi:

Festival programı, bilim ve teknolojinin yanı sıra sportif ve kültürel etkinlikleri de kapsayacak şekilde tasarlandı. Kampüs içindeki gölet alanında kano gösterileri, okçuluk demoları ve farklı spor gösterileri planlanıyor. Kültürel sahnede ise geleneksel oyunlardan minder oyunu gibi etkinliklere kadar farklı sunumlar yer alacak.

Teknoloji odaklı alanlarda ziyaretçiler İHA ve robot uygulamalarını yakından görme, akademisyenler ve öğrencilerle doğrudan iletişim kurma fırsatı bulacak. Organizasyon, Türkiye'nin geliştirdiği teknolojileri sergileyecek ve gençlere ilham verecek atölye ve gösterilere ev sahipliği yapacak.

katılım hedefi ve hedef kitle:

Akkaya, hedef kitleyi geniş tuttuklarını, Bartın başta olmak üzere Zonguldak, Karabük, Sinop, Kastamonu gibi Batı Karadeniz illerinin yanı sıra tüm Türkiye'den katılım beklediklerini vurguladı. Rektör, etkinliğin anaokulundan üniversiteye kadar her yaş grubuna hitap edeceğini ve öğrencilerin bilimle iç içe, eğlenceli saatler geçireceğini söyledi.

Rektör Akkaya, organizasyonun bölgeye yeni bir soluk getirmesini amaçladıklarını belirterek, "Üniversite olarak hem bilginin paylaşılacağı hem de toplumsal katılımın artacağı bir platform oluşturmayı hedefliyoruz; 3 gün boyunca yaklaşık 50 bin kişiyi ağırlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Festival, hem eğitim hem de turistik bir çekim noktası oluşturmayı planlıyor; düzenlenecek etkinlikler yerel halkın yanı sıra bilim, teknoloji ve spor meraklılarının ilgisini çekecek şekilde kurgulandı.

BARTIN ÜNİVERSİTESİ (BARÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET AKKAYA, ÜNİVERSİTE EV SAHİPLİĞİNDE...

BARTIN ÜNİVERSİTESİ (BARÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. AHMET AKKAYA, ÜNİVERSİTE EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞECEK OLAN BİLİM FESTİVALİ'NE 50 BİN KATILIMCI BEKLEDİKLERİNİ AÇIKLADI.

Yazar
EDİTÖR

Hatice Kılıç

Merhaba, ben Hatice Kılıç. 32 yaşındayım, İzmir'deyim. aksiyon.com.tr Teknoloji kategorisinde yazıyorum. Ben işin 'görünen' kısmından çok 'arka planı' ile ilgilenirim. Yapay zeka, 'startup' ekosistemi ve siber güvenlik odak alanlarım. İleri görüşlü ve analitik bir yazarım.