Bartın'da sağanak hayatı etkiledi, mazgaldan çıkan fare dikkat çekti

Bartın'da öğle yağışı tıkanan mazgalları taşırdı; İnkumu'nda evlerin arasından şelale gibi su aktı, kent merkezinde mazgaldan çıkan fare dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 15.10.2026 20:54
Güncelleme Tarihi: 15.10.2026 21:01

Bartın'da sağanak hayatı etkiledi, mazgaldan çıkan fare dikkat çekti

Bartın'da sağanak yer yer taşkına yol açtı

Bugün öğle saatlerinde Bartın genelinde etkili olan sağanak, meteorolojinin sarı kod uyarısıyla eş zamanlı olarak kentte bazı noktalarda yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur sularının yoğun aktığı bölgelerde mazgalların tıkanması sonucunda yollar gölete dönüşürken, yüksek kesimlerden gelen yüzey suları yer yer evlerin arasından akarak dikkat çeken görüntüler oluşturdu.

Çatmaca mevkisinde taşkın müdahalesi:

Bartın Zonguldak yolu Çatmaca mevkisinde yağmur sularının yol yüzeyine birikmesi ve mazgalların tıkanması sonucu kara yolu geçici süreyle suyla kaplandı. Bölge ekipleri saha çalışmalarına hızla müdahale ederek, tıkanan boruları açtı ve suyun akışı sağlandı. Yetkililer, yoğun yağış sırasında benzer tıkanmalara karşı tedbir alınmasının önemine vurgu yaptı.

Mazgaldan çıkan fare ve İnkumu'ndaki şelale görüntüsü:

Bartın İnkumu'nda yüksek kotlardan gelen yağmur suları, kayaların üzerinden evlerin arasına akarak adeta bir şelale görüntüsü oluşturdu. Kent merkezinde ise dolan mazgallardan çıkan suyu takip eden bir fare ilginç anlara sahne oldu. Yılmaz Uzunöz isimli bir vatandaş, telefonu ile sosyal medya hesabından canlı yayın yaparken mazgaldan çıkan fareyi kayda aldı; görüntü, kaldırımda yürüyenlerin kısa süreli ürkmesine neden oldu. Bazı vatandaşlar fareyi korkuyla karşılarken, bazıları merakla izledi.

Sağanak nedeniyle derelere çamur taşındı ve ırmakların su seviyelerinde yükselme gözlendi; yetkililer yerel halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BARTIN'DA BUGÜN ÖĞLEN SAATLERİNDE BASTIRAN VE DEVAM EDEN SAĞANAK YAĞIŞ İLE BİRLİKTE İLGİNÇ...

BARTIN'DA BUGÜN ÖĞLEN SAATLERİNDE BASTIRAN VE DEVAM EDEN SAĞANAK YAĞIŞ İLE BİRLİKTE İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER DE ORTAYA ÇIKTI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!