Bartın'da eğitim araştırmaları uluslararası katılımla başladı

Bartın Üniversitesi'nde başlayan ICER 2026'ya 14 ülkeden 300 akademisyen katıldı; kongrede dijitalleşme, yapay zekâ ve sürdürülebilir eğitim gündeme alındı.

Yayın Tarihi: 26.10.2026 16:13
Güncelleme Tarihi: 26.10.2026 16:13

Bartın'da eğitim araştırmaları uluslararası katılımla başladı

icer 2026 bartın'da başladı:

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 18. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi (ICER 2026) Bartın'da başladı. Kongreye 14 ülkeden 300 akademisyen ve araştırmacı katılıyor. Açılış töreni, Bartın Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Konferans Salonu'nda yapıldı; programa Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Serhat Sır, Bartın Belediye Başkan Vekili Şamil Keser, il protokolü ve öğrenciler katıldı.

açılış konuşmaları ve uluslararası iş birliği vurgusu:

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve BARÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emrullah Yılmaz, organizasyon sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak katılımcı profiline dikkat çekti. Türkiye Eğitim Araştırmaları Birliği Derneği Başkanı Doç. Dr. Sinan Kalkan, ulusal ve uluslararası projelerin eğitim araştırmalarına yaptığı katkılara işaret ederek kongrede paylaşılacak çalışmaların önemini vurguladı. Kosova Eğitim Araştırmaları Birliği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Serdan Kervan, teknolojiyle birlikte ortaya çıkan yeni eğitim ihtiyaçlarının kongrede ele alınacağının altını çizdi. Uluslararası Eğitimciler Birliği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman ise kongrenin Kosova, Azerbaycan, Kazakistan ve Türkiye arasındaki araştırma paylaşımına katkısına dikkat çekti.

gündem maddeleri ve beklentiler:

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, kongrenin dünyanın farklı ülkelerinden akademisyenleri Bartın'da buluşturduğunu belirtti. Rektör Akkaya, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve yeşil beceriler ile birlikte kongrede yapay zekâ konularının da ele alınacağını ifade etti ve kongreden elde edilecek somut çıktıların ilgili bakanlıklarla paylaşılmasını hedeflediklerini söyledi.

Programın davetli konuşmacısı AK Parti MKYK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, akademik bilginin uygulamaya dönüştürülmesinin önemine değindi. Yanılmaz, Bartın'daki üniversitenin kente katkılarını ve ortak çalışmaların sağlayacağı kazanımları vurgulayarak kongrenin hem ülke hem de iş birliği yapılan ülkeler için faydalı olmasını diledi.

Etkinlik kapsamında Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı Dublin Şehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Joe O'hara kısa bir video sunumu ile eğitim alanındaki güncel gelişmeleri paylaştı. Son oturumlarda Uluslararası Eğitimciler Birliği Başkanı Prof. Dr. Eryaman, "Geleceğin Okulları: Büyük Veriye Dayalı, Kanıt Destekli Okul Değerlendirme ve Eğitimde Mükemmeliyet Projesi" başlıklı sunumunda yürütülen çalışmaları ve planlanan projeleri aktardı.

Kongre, eğitim alanındaki araştırmacıları, politika yapıcıları ve uygulayıcıları üç gün boyunca farklı oturumlarda bir araya getirmeye devam edecek. Organizasyonun amaçlarından biri, alanda üretilen bilgi ve çıktıları ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşmak ve uygulamaya dönük öneriler geliştirmektir.

BARTIN ÜNİVERSİTESİ (BARÜ) EĞİTİM ALANININ ÖNEMLİ BULUŞMALARINDAN OLAN "18. ULUSLARARASI EĞİTİM...

BARTIN ÜNİVERSİTESİ (BARÜ) EĞİTİM ALANININ ÖNEMLİ BULUŞMALARINDAN OLAN "18. ULUSLARARASI EĞİTİM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ"NDE (ICER 2026) 14 ÜLKEDEN AKADEMİSYEN VE ARAŞTIRMACILARI BİR ARAYA GETİRİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.