Bartın'da 74 AFAD gönüllüsüne sertifika töreni
Bartın'da, AFAD Gönüllülük sistemi kapsamında düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan 74 gönüllü için sertifika töreni gerçekleştirildi. Sertifikalar, düzenlenen kahvaltı programının ardından katılımcılara takdim edildi.
Eğitim süreci ve katılımcılar
Gönüllüler, 5 gün süren yoğun bir eğitim programını tamamladı. Programa Bartın AFAD İl Müdürü Fatih Tecer ile AFAD personeli ve gönüllüler katıldı. Eğitimler; afet farkındalığı, müdahale süreci ve ekip çalışmasını güçlendirmeye yönelik uygulamalı içeriklerden oluştu.
İl Müdürü Fatih Tecer'in değerlendirmesi
Fatih Tecer konuşmasında gönüllülüğün önemine işaret ederek şunları söyledi: "Afet anlarında ilk dakikalar hayati önem taşıyor. Bu noktada eğitimli gönüllülerimizin desteği çok kıymetli. AFAD sadece afet anında değil, her zaman toplumun yanında olan büyük bir dayanışma ailesidir".
Program atmosferi ve gönüllülerin görüşleri
Samimi bir atmosferde gerçekleşen programda gönüllüler, eğitim sürecinde edindikleri deneyimleri paylaştı. Belge töreninin ardından düzenlenen etkinliklerle katılımcılar hem moral depoladı hem de ekip ruhunu güçlendiren anlar yaşadı.
Program sonunda gönüllüler, aldıkları eğitimlerin kendileri için önemli bir deneyim olduğunu belirterek, afet durumlarında görev almaya hazır olduklarını ifade etti.
Not: Etkinlikte verilen bilgiler ve konuşmalar, program kapsamında paylaşılan içeriklerle sınırlıdır.
AFAD GÖNÜLLÜLÜK SİSTEMİ KAPSAMINDA EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN 74 GÖNÜLLÜYE SERTİFİKALARI DÜZENLENEN KAHVALTI PROGRAMININ ARDINDAN VERİLDİ.