baraj taşkını darıçayırı'nı suya gömdü

Sakarya'nın Karasu ilçesinde barajın taşmasıyla Darıçayırı Mahallesi sular altında kaldı; bazı noktalarda su yüksekliği 50 santimetreye ulaştı.

Yayın Tarihi: 18.10.2026 10:35
Güncelleme Tarihi: 18.10.2026 10:39

baraj taşkını darıçayırı'nı suya gömdü

mahalle merkezinde su yükseldi:

Sakarya'nın Karasu ilçesine bağlı Darıçayırı Mahallesi, kuvvetli sağanak yağış ve baraj bölgesinde biriken suyun taşması sonucu büyük ölçüde etkilendi. Bölgedeki yağışlar gece saatlerinde şiddetini artırırken, taşkın mahalle merkezi ile birlikte ev ve iş yerlerinin bodrum katları ile çevre tarım arazilerini su altında bıraktı.

Yer yer ölçülen su yüksekliği 50 santimetreye kadar çıktı; bu durum, hem gündelik yaşamı hem de bölgedeki tarımsal faaliyetleri aksattı. Mahalledeki altyapı ve sokaklar sel sularıyla kaplanırken, ev sahipleri ve küçük işletmeler zarar riskiyle karşı karşıya kaldı.

ulaşım ve müdahale:

Sel nedeniyle mahalle içi yollar kapanırken, ulaşımın sağlanması için vatandaşlar ve yardım ekipleri seferber oldu. Bölgedeki çalışmalar sırasında kepçe ile traktör gibi iş makineleri kullanılarak geçici ulaşım güzergâhları oluşturulmaya çalışıldı. Ekipler, suyun çekilmesi ve güvenli alanlara erişim için çalışmalarını sürdürüyor.

havadan görüntüler ve bölgesel etkiler:

Sakarya genelinde 4 gündür etkili olan kuvvetli yağışların ardından Darıçayırı Mahallesi'nin selden etkilenen alanları havadan görüntülendi. Görüntülerde suyla kaplanan yollar, evlerin bodrum katları ve suya gömülen tarım arazileri net biçimde görüldü; yetkililer, hasar tespit ve iyileştirme çalışmalarına öncelik verileceğini belirtiyor.

BARAJ SULARININ TAŞMASIYLA DARIÇAYIRI MAHALLESİ SULAR ALTINDA KALDI

BARAJ SULARININ TAŞMASIYLA DARIÇAYIRI MAHALLESİ SULAR ALTINDA KALDI

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.