Banjul'da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde "Türk Mutfağı Atölyesi"
Gambiya’nın başkenti Banjul’da faaliyet gösteren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi (YETKM)nde, Türk kültürü ve mutfağının tanıtılması amacıyla "Türk Mutfağı Atölyesi" etkinliği düzenlendi.
Etkinlik ve uygulamalı atölye
YETKM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlik 4 Ekim tarihinde, Türkiye'nin Banjul Büyükelçisi Fahri Türker Oba, eşi Özlem Oba ve YETKM Banjul Temsilcisi Talip Erdoğanın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Etkinliğe ülkede görev yapan yabancı misyon temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Uygulamalı bölümde, Şef Onur Yılmaz tarafından 15 katılımcıya yönelik olarak hünkar beğendi yemeği ve ekmek yapımı eğitimi verildi; katılımcılar hem pişirme hem de sunum aşamalarında uygulamalı deneyim kazandı.
Sunumlar, tema ve tanıtımlar
Etkinlik kapsamında Büyükelçi Oba, yemeklerin kültürel etkileşimdeki rolü ve Türk mutfağının dünya gastronomisindeki yeri hakkında bilgi sundu. Hazırlanan yemekler misafirlere "2 Kıta Bir Sofra" temasıyla ikram edildi ve Yunus Emre Enstitüsü'nü (YEE) tanıtan bir video gösterimi gerçekleştirildi.
Merkezin açılışı ve diplomatik katılım
Açıklamada, Nisan 2025 itibarıyla faaliyete geçen Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde ilk kez düzenlenen bu etkinliğin, Türkiye’nin Gambiya’daki tanıtımına önemli katkı sağladığı vurgulandı.
Programa, Avrupa Birliği, Çin Halk Cumhuriyeti, Senegal ve Küba büyükelçileri ile Fransa ve Fas maslahatgüzarlarının yanı sıra Birleşmiş Milletler Mukim Koordinatörü ve bağlı birimlerin temsilcileri katıldı. Katılımcılar, etkinliğin Türkiye’nin kültürel diplomasi faaliyetlerine yaptığı katkıdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
YETKM tarafından düzenlenen atölye, yerel ve diplomatik temsilcilerin bir araya gelmesiyle Türk kültür ve mutfağının paylaşımına zemin hazırladı.