DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 0%
ALTIN
5.972,47 0%
BITCOIN
3.771.588,98 0,12%

Bangladeş'te Yolsuzluk Soruşturmasında Seyahat Yasağı Uygulandı

Bangladeş'te 26 eski hükümet yetkilisine yolsuzluk soruşturması kapsamında seyahat yasağı getirildi.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 15:36
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 15:36

Bangladeş'te Yolsuzluk Soruşturmasında Seyahat Yasağı Uygulandı

Bangladeş'te Yolsuzlukla Mücadele Adımları

Bangladeş’te bir mahkeme, devam eden yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturması kapsamında 26 eski hükümet yetkilisine seyahat yasağı getirdi. Yerel medya kaynaklarının bildirdiğine göre, bu karar özellikle eski bakanlar ve parlamento üyeleri gibi önemli siyasi figürleri kapsıyor.

Soruşturma Detayları

Yetkililer, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu (ACC) tarafından yürütülen soruşturmalar neticesinde, söz konusu şahısların bazıları hakkında ülkeyi terk etme çabalarının olduğu yönünde iddialar bulunduğunu belirtti.

Hükümet Yetkililerinin İşlemleri

Mahkeme kararına göre, gözaltına alınma riski ile karşılaşan bu eski yetkililere yönelik önlemlerin alınması, yolsuzlukla mücadele sürecinin etkinliğini artırmayı amaçlıyor.

Bangladeş, son dönemlerde yolsuzlukla mücadele konusunda daha kararlı adımlar atarak, kamu güvenini sağlamak için çeşitli düzenlemeler getirmeye çalışıyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı