Bangladeş Milliyetçi Partisi'nden Protesto Gösterisi
Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP), Hindistan'ın Tripura eyaletinde bulunan Bangladeş konsolosluğuna yönelik düzenlenen saldırıyı protesto etmek amacıyla binlerce kişiyle büyük bir gösteri gerçekleştirdi. Protesto, Bangladeş'in başkenti Dakka'dan başlayarak Hindistan sınırındaki Brahmanbaria kentine doğru araçlarla hareket eden BNP'ye bağlı gençlik ve öğrenci birlikleri tarafından organize edildi.
Kısa Mitingler ve Eleştiriler
Göstericiler, yaklaşık 128 kilometrelik yol boyunca farklı noktalarda durarak kısa mitingler düzenledi. Bu mitingler sırasında Hindistan'ın Bangladeş'e yönelik tutumuna yönelik eleştirilerde bulunuldu.
Gerilim ve Diplomatik İlişkiler
Protestonun gerçekleştiği gün, Hindistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Vikram Misra'nın, iki ülke arasındaki gerilimi azaltmak amacıyla 9 Aralık'ta Bangladeş'e yaptığı ziyaretin ardından geldi. Bu durum gösterinin tarihi açısından önemli bir detay olarak öne çıkıyor.
Hindistan'daki Konsolosluk Saldırısı
Bangladeş Dışişleri Bakanlığı, 3 Aralık'ta Hindistan'ın Tripura eyaletinde bulunan Agartala'daki konsolosluk binasına yapılan saldırıyı duyurmuştu. Açıklamada, protestocuların konsolosluğun ana kapısını kırdığı, içerideki eşyalara zarar verdiği ve bayrak direğini tahrip ettiği belirtilmişti. Ayrıca, Bangladeş bayrağının yakılması da saldırının şiddetle kınandığı hususları arasında yer aldı.
Bu saldırının ardından iki ülke arasındaki ilişkilerde belirgin bir gerilim yaşanmıştır.