Bangladeş'te geçici hükümete "başdanışman" sıfatıyla başkanlık eden Muhammed Yunus, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard'ın ülkesindeki dini azınlıklarla ilgili ifadelerine sert tepki gösterdi. Yunus, Gabbard'ın Hindistan'ın NDTV kanalına verdiği röportajda Bangladeş ile ilgili kullandığı ifadelere yönelik eleştirilerde bulundu.
Gabbard'ın Bangladeş'teki dini azınlıkların "zulme uğradığı ve öldürüldüğü" yönündeki iddialarını "gerçeklerden uzak" olarak nitelendiren Yunus, Bangladeş'in kapsayıcı ve barışçıl bir anlayışa sahip olduğunu vurguladı. Yunus, "Bangladeş, uluslararası toplum, özellikle de ABD ile işbirliği içinde, terörle mücadelede etkin adımlar atmaktadır. Hukukun üstünlüğünü, sosyal reformları ve güvenlik tedbirlerini esas alan bir yaklaşım benimsemekteyiz," ifadelerini kullandı.
Siyasi liderlerin ve kamuya mal olmuş kişilerin, hassas konularda açıklama yaparken gerçeklere dayanması gerektiğini belirten Yunus, "Bu tür açıklamalar, yanlış algıları pekiştirmekle kalmaz, aynı zamanda korkuları körükleyerek mezhepsel gerilimleri tırmandırabilir," dedi. Yunus, Bangladeş'in küresel terörle mücadele çabalarına bağlılığını yineleyerek ülkesinin egemenliğine ve güvenliğine saygı temelinde yapıcı diyalog ve işbirliğini sürdüreceğini ifade etti.