Ziyaretin ayrıntıları:
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrencileri makamında ağırladı. Ziyarete Duru Kurtulmuş, Kuzey Geren, Beril Sezer, Defne Yıldız ve Beyza Erbaş ile aileleri katıldı; gençler başarılarını Akın ile paylaştı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Akın, öğrencilerle bir araya gelerek başarılarını tebrik etti, öğrencilere hediyeler takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çekildi. Ailelerin ve öğretmenlerin desteğine vurgu yapıldı ve emeği geçen herkese teşekkür edildi.
Akın'ın mesajı:
Başkan Akın, konuşmasında Sizler, Balıkesir'imizin gurur kaynağısınız diyerek öğrencilerin elde ettiği başarının kent için gurur kaynağı olduğunu söyledi ve onlara gelecekte daha büyük başarılar diledi. Akın ayrıca nereye giderseniz gidin ülkemizi unutmama çağrısında bulunarak, gençlerin ülkenin geleceği ve teminatı olduğunu vurguladı. Öğrencilerden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden ve bilim yolundan asla ayrılmamalarını istediğini belirtti ve belediye başkanı olarak her zaman yanlarında olacağını ifade etti.
Ziyaret, öğrenciler ve aileleri için kutlama niteliği taşıdı; başkanın tebrikleri, öğretmenlere ve ailelere yönelik teşekkürleri ile verilen hediyeler gençlerin başarısını öne çıkardı ve özel bir anı olarak kayda geçti.
BAŞKAN AHMET AKIN, LGS BİRİNCİLERİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI