DOLAR
42,73 -0,03%
EURO
50,2 -0,02%
ALTIN
5.942,38 0,3%
BITCOIN
3.729.137,87 -1,38%

Balıkesir'deki Mühimmat Fabrikasındaki Patlama ile İlgili İddianame Kabul Edildi

Balıkesir'de 24 Aralık 2024'te meydana gelen mühimmat fabrikasındaki patlamaya ilişkin iddianame mahkemece kabul edildi.

Yayın Tarihi: 23.02.2025 21:42
Güncelleme Tarihi: 23.02.2025 21:42

Balıkesir'deki Mühimmat Fabrikasındaki Patlama ile İlgili İddianame Kabul Edildi

Balıkesir'in Karesi ilçesinde 11 kişinin yaşamını yitirdiği ve 7 kişinin yaralandığı mühimmat fabrikasındaki patlamaya dair hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, 24 Aralık 2024'te Kırsal Kavaklı Mahallesi'nde meydana gelen patlamanın ardından tamamlandı.

İddianame, ağır ceza mahkemesine sunuldu ve 3'ü tutuklu olan 4 şüpheli hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesi, hazırlanan iddianameyi kabul ederken, tutuklanan sanıkların avukatları tarafından yapılan tahliye taleplerini ise reddetti.

Olayın duruşması, 21 Mart'ta Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. İddianamede, patlamada yaralanan işçilerin ifadelerine de yer verildi. İşçiler, patlayan kapalı alanlarda, iş yerindeki kimya mühendisi Özlem Özçakır'ın iş yerinde bulunan kapsüllerin başka bir yere taşınması gerektiğini belirttiğini, ancak amirlerinden olumlu bir yanıt almadığını ifade etti.

İşçiler, patlamadan birkaç gün önce arızalanan bir ebat kontrol makinesinin sigortasının değiştirilmesi gibi iş yerinde yürütülen çalışmaların sorunları tam anlamıyla çözüp çözmediği konusunda da kaygılarını dile getirdi. Olay günü herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadıklarını, bir anda moloz yığınlarının içinde bulunduklarını aktardılar.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı