Balıkesir'de Zarafet ve Edebiyat Atölyeleri açıldı
Balıkesir'de, Millî Eğitim Bakanlığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, Hasan Baba Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Zarafet Atölyesi ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ve Sada Projesi kapsamında hibe alarak oluşturulan Edebiyat Atölyesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Atölyeler, eğitimde nitelikli ve çok yönlü gelişimi desteklemeyi hedefleyen öğrenme ortamları olarak tasarlandı. Program yetkilileri, atölyelerin öğrencilerin hem akademik başarısına hem de sosyal ve estetik becerilerine katkı sağlayacak şekilde planlandığını belirtti.
Protokol konuşmalarında, bu tür projelerin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda öğrencilerin estetik bakış açısı kazanmaları, kültürel birikimlerini zenginleştirmeleri ve kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeleri açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Açılış töreni ve katılımcılar
Açılış törenine Vali İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlunin teşrifleriyle; Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir İlahiyat Fakültesi Dekanı Mehmet Özkan, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Mustafa Uras, İl Müftü Vekili Gafur Yıldırım, Karesi İlçe Millî Eğitim Müdürü Sami Günnü, Hasan Baba Vakfı Eğitim Öğretim Hizmetleri Başkanı Mehmet Uçak ile çok sayıda davetli, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Gerçekleştirilen açılış töreni ile birlikte, Zarafet Atölyesi ve Edebiyat Atölyesi'nin Balıkesir eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulunuldu ve atölyelerin eğitimde çeşitliliği artırarak öğrencilere yeni fırsatlar sunacağına dikkat çekildi.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ KAPSAMINDA, HASAN BABA VAKFI İŞ BİRLİĞİYLE HAYATA GEÇİRİLEN ZARAFET ATÖLYESİ İLE DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNESİNDE YÜRÜTÜLEN SADA PROJESİ KAPSAMINDA HİBE ALMAYA HAK KAZANARAK OLUŞTURULAN EDEBİYAT ATÖLYESİ, DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI.