Balıkesir'de üç ayrı noktada yangınlara koordineli müdahale
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, itfaiye, orman, ilçe belediyeleri ve emniyet unsurları koordineli şekilde aynı gün üç farklı noktada çıkan yangınlara müdahale ediyor.
Müdahale ekipleri ve koordinasyon
Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinesinde yürütülen çalışmalarda Balıkesir İtfaiyesi, AFAD, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri arasında tam koordinasyon sağlandı. Ekipler, rüzgarın etkisiyle büyüyen yangınlara hızlı intikal ederek müdahale ediyor.
Kepsut
Kepsut ilçesindeki Sarıfakılar, Gedikler ve Karaağaç mahallelerinde rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü arazöz ve hava araçları, 8 itfaiye aracı, 2 su tankeri, 1 dozer, BASKİ'ye ait 1 su tankeri, Altıeylül Belediyesi'ne ait 1 su tankeri ve 1 kepçe, Kepsut Belediyesi'ne bağlı 2 iş makinası ile müdahale edildi. Yangın sırasında vatandaşların tahliyesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 otobüs görevlendirildi. Ekipler yangını kontrol altına aldı.
Altıeylül
Altıeylül ilçesinde Bereketli ve Taşköy mahallelerinde çıkan arazi yangını da rüzgarın etkisiyle yayıldı. Müdahalede Orman Bölge Müdürlüğü arazöz ve hava araçları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 7 itfaiye aracı, 3 su tankeri, 2 iş makinası, BASKİ'ye ait 2 su tankeri ve Altıeylül Belediyesi'ne ait 1 su tankeri ile 1 iş makinası kullanılıyor. Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç halinde tahliye için 4 otobüs sevk etti; ekipler Altıeylül'deki yangını kontrol altına almak için çalışmaları sürdürüyor.
Karesi
Karesi ilçesinin Ortaca ve Kavaklı mahallelerinde meydana gelen arazi yangınında alevler rüzgarın etkisiyle ZSR Mühimmat Fabrikası'nın bulunduğu bölgeye doğru ilerledi. Müdahalede Orman Bölge Müdürlüğü arazöz ve hava araçları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 9 itfaiye aracı, 2 su tankeri, 1 iş makinası, Karesi Belediyesi'ne ait 1 su tankeri, BASKİ'ye ait 3 su tankeri ve 1 iş makinası görev aldı. Bölgedeki yangın kontrol altına alındı; soğutma çalışmaları devam ediyor.
AFET VE ACİL DURUM KOORDİNASYON MERKEZİ (AKOM) KOORDİNESİNDEKİ ÇALIŞMALARDA KEPSUT'TAKİ ORMAN YANGINI VE KARESİ İLÇESİNDEKİ ARAZİ YANGININI KONTROL ALTINA ALAN EKİPLER, ALTIEYLÜL'DEKİ ARAZİ YANGININI DA KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.