Balıkesir'de servis kazası ve ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri
Balıkesir'in Altıeylül ilçesi Gökköy Mahallesi'nde 6 gün önce meydana gelen kazada, 7. sınıf öğrencisi E.Ç. okul servisi dönüşünde hayatını kaybetti. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri, kazanın gelişimini ve olay yerindeki kritik anları gözler önüne seriyor.
Görüntüler ne gösteriyor?
Yayınlanan kayıtlar, öğrenci E.Ç.'nin servis aracından indirildiğini ve kısa bir süre sonra o aracın hareket ettiğini ortaya koyuyor. Kayıtlarda, öğrencinin yolun karşısına geçmek istediği sırada karşı yönden gelen başka bir servis aracının çarpmasının sonucu olarak ağır yaralandığı görülüyor. Görüntüler, kazanın meydana geldiği sıradaki hareketleri ve mesafeyi ortaya koyarak olayın kuruluş biçimine dair önemli detay sağlıyor.
Olayın ardından
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Küçük kız, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazaya neden olduğu belirtilen okul servisi sürücüsü S.I., gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Güvenlik ve hukuki boyut
Ortaya çıkan güvenlik kamerası kayıtları, hem olayın tespit edilmesinde hem de soruşturmanın seyrinde delil niteliği taşıyor. Görüntüler, servis araçlarının yolcu indirip bindirme süreçlerinde alınması gereken güvenlik önlemlerinin ve sürücü sorumluluklarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğine işaret ediyor. Ayrıca olay, servis taşımacılığında denetim ve eğitim uygulamalarının gözden geçirilmesi yönünde tartışmaları da gündeme taşıyor.
Önemli not: Haberde yer alan özel isimler ve olayın temel ayrıntıları korunmuştur. Görüntüler kazanın oluş biçimini belgeleyerek soruşturma sürecine katkı sağlamaktadır.
BALIKESİR ALTIEYLÜL İLÇESİNE BAĞLI GÖKKÖY MAHALLESİ’NDE MEYDANA GELEN VE 7. SINIF ÖĞRENCİSİ E.Ç.’NİN HAYATINI KAYBETTİĞİ OKUL SERVİSİ KAZASINA İLİŞKİN GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI.